VRUĆA ROBA

Mick Jagger i David Bowie bili su ljubavnici?

10.07.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Supruga Davida Bowieja uhvatila ih je gole u krevetu, a Playboyeva zečica i prateći vokal tvrde da su ih dva slavna pjevača dijelila u krevetu, nerijetko u strastvenim orgijama. Nova knjiga Christophera Andersena tvrdi da su Mick i David imali vrlo strastven odnos

Godine 1973. David je sa svojim prijateljem bio pozvan na koncert Stonesa, a Mick je platio hotelsku sobu za par, ali i poslao ruže i šampanjac s porukom 'Love, Mick'. I dok je Jagger još bio stidljiv što se tiče seksualnih preferencija, Bowie se nije trudio prikriti činjenicu da su on i njegova žena biseksualni te da često imaju zajedničke partnere, piše Andersen.

Do listopada 1973. Bowiejevi su živjeli u Oakley Streetu. Angie Bowie je bila na putu nekoliko dana, no kada se vratila kući jednog jutra, spremačica je imala čudan izraz na licu. Rekla joj je: 'Netko je u vašem krevetu.' Angie je otišla u svoju spavaću sobu i otkrila da u njezinom krevetu leže goli Mick Jagger i David Bowie. 'O, bok', pozdravio ju je suprug, 'kako si?' 'Dobro sam', rekla je Angie i ponudila ljubavnike kavom.

Mick, koji se upravo probudio, nije rekao ništa. Angie se vratila s kavom i sokom od naranče na pladnju. Neko vrijeme bila je uzrujana, no kasnije se i pokušala šaliti: 'Možda su pisali Angie kad sam ih zatekla u krevetu.' Dok je pokušavala odvratiti Davida od veze s Mickom, Angie se sama natjecala za Jaggerovu pozornost. 'Voljela bih da sam ja bila s Mickom. Uvijek sam mislila da je sigurno divlji u krevetu. On je jako seksi tip', rekla je.

Ona je ipak propustila svoju šansu. Kad ju je Mick pokušao zavesti, Angie se nije mogla prestati smijati. Mickova bivša ljubav Marianne Faithfull nije imala tih problema - ona i Bowie imali su vezu krajem 1973, vjerojatno kada je njegov odnos s Mickom bio najintenzivniji. Ipak, nijedna žena nije mogla utjecati na odnos njih dvojice.

Ava Cherry, prateći vokal koja je živjela s parom Bowie jedno vrijeme, priznala je prijateljici da su Mick i David bili seksualno opsjednuti jedan drugim. 'Iako sam bila u krevetu s njima mnogo puta, na kraju bih završila gledajući njihov spolni odnos.' Cherry kaže da je njihov odnos bio više od seksualnog - oni su poslali emocionalno bliski.

Poznavatelj glazbenih krugova Rodney Bingenheimer kasnije će potvrditi da su Bowie i Jagger bili ljubavnici. 'Nisu to nimalo tajili.'


Možda nitko nije bio u boljoj poziciji da testira odnos Bowieja i Jaggera od Bebe Buell, Playboyeve ljepotice koja je imala vezu s oba muškarca, a među njezinim ljubavnicima bili su i Elvis Costello, Rod Stewart, Jimmy Page, Steve Tyler, Todd Rundgren i Prince. Buell je imala samo osamnaest godina kad je Bowie bacio oko na nju. Nedugo nakon toga upoznala je Micka na koncertu Erica Claptona. Završilo je, kaže, divljim seksom s Jaggerom.

Kad su Bowie i Jagger shvatili da obojica imaju vezu s Buell, dvije su je zvijezde namamile u orgije. 'Bilo je čudnih poziva Micka i Davida u tri ujutro kad bi me pozivali da im se pridružim u krevetu s četiri prekrasne crne žene.' Ili, dodala je, 'četiri prekrasna crnoputa muškarca', piše Christopher Andersen.