MRAČNE TAJNE KULTA

Kamo je misteriozno nestala supruga scijentološkog vođe?

05.07.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Supruga vođe Scijentološke crkve i najboljeg prijatelja Toma Cruisea misteriozno je nestala prije pet godina. Shelly Miscavidge, koja je bila ključna osoba u odabiru mlade Katie Holmes kao buduće supruge holivudske zvijezde, nije viđena od 2007. godine, a među bizarnim objašnjenjima kruži i ona da je zbog neposluha poslana u scijentološki zatvor u kojem se discipliniraju odmetnuti članovi koji skrenu s puta vjere

Povučeni i zagonetni vođa najpoznatijeg kulta na svijetu bio je kum na vjenčanju Toma Cruisea i Katie Holmes. No, najveća tajna predsjednika Scijentološke crkve Davida Miscavigea tiče se njegove supruge, Shelly, koja nije viđena od 2007, piše Daily Mail.

Tada visokopozicionirana članica Crkve Shelly Miscavige čak je bila zaslužna za spajanje Toma Cruisea i Katie Holmes. Uvijek uz svog supruga, Shelly je bila ta kojoj se obratio njezin suprug David Miscavige kad je usamljeni Cruise zamolio za pomoć u pronalaženju žene nakon što mu je propao i drugi brak, s Nicole Kidman.
Miscavige je predao taj zadatak supruzi Shelly koja je zapovijedala 'lovom' na savršenu partnericu slavnog glumca.
Nakon što su analizirali cijeli popis mladih holivudskih lica, njezina je odluka pala na svježe lice zvijezde serije 'Dawson's Creek'. Nedugo nakon toga, par se 2006. vjenčao u Rimu na raskošnoj svečanosti.

No, nakon godinu dana, prva dama Scijentološke crkve netragom je nestala. Nije više bila prisutna na sastancima, a njezino je ime nestalo iz internih dopisa. Potraga za njom nije donijela uspjeh. Vrlo se malo zna o Shellyinom životu unutar tajanstvenog svijeta Scijentološke crkve i gotovo da nema njezine fotografije.
Njezin je misteriozni nestanak izazvao brojne spekulacije.
Neki vjeruju da se sada 50-godišnja Shelly sama skriva nakon što se razočarala u religiju, a drugi kažu da je umrla nakon borbe s rakom.

Jedna od najbizarnijih glasina je da je bila poslana na intenzivan program modifikacije ponašanja na udaljeno i tajno mjesto poznato pod imenom 'Rupa' (The Hole), nakon što su je članovi Crkve uhvatili kako je aplicirala za posao bez suprugove dozvole. Discipliniranjem u 'Rupi' kažnjeni su navodno svi oni koji prekrše stroga pravila Crkve i ogriješe se o svog vođu.

Iako Crkva negira postojanje takvog mjesta, niz bivših sljedbenika tog kulta otkrio je detalje zlostavljanja u scijentološkom 'domu za delikvente'. Mark Marty Rathbun, dugo jedan od najjačih osoba u Crkvi, koji se kasnije pobjegao od organizacije, na sudu je potvrdio da je između 80 i 100 članova Scijentološke crkve bilo osuđeno na kaznu u 'Rupi' u kojoj su se morali ispovijedati ostalim članovima dan i noć. Jedne je noći, tvrdi, Miscavige posjetio 'Rupu' i organizirao brutalnu igru muzičkih stolaca. Kažnjeni članovi su morali cijelu noć trčati oko stolaca uz 'Bohemian Rhapsody' grupe Queen, a samo bi pobjedniku bilo dopušteno da i dalje ostane član Crkve, što bi izazivalo očajničku borbu za stolac.
Crkva je demantirala sve optužbe, tvrdeći da je Rathbun neuračunljiv. Poznato je i da Crkva strogo kažnjava članove koji pokušavaju napustiti sektu. Nazivaju ih 'vjevericama' i prate.

Rathbuna je zatim opsjedala grupa scijentologa pod nazivom 'tamanitelji vjeverica'. Nosili su ugrađene kamere na glavama, te ga snimali i slijedili kamo god je išao. U pokušaju da se od njih spasi, Rathbun je snimio njihovo uhođenje.


Unatoč svim kontroverzama, Miscavige i Cruise nastavili su svoje jako prijateljstvo. Dok su Cruise i Katie bili u braku, Miscavige je navodno organizirao proslavu 42. rođendana svog prijatelja. Proslava se održala na brodu u vlasništvu Scijentološke crkve, a stajala je oko 300.000 dolara.
Andrew Morton, autor knjige 'Tom Cruise: Neautorizirana biografija', napisao je kako je za taj rođendan Miscavige angažirao Cruiseovog omiljenog kuhara sushija te sam otpjevao pjesme iz najvećih Cruiseovoh blockbustera.