TOURFILM FESTIVAL

Sirenski zov zanosne Vlatke Pokos

05.07.2012 u 08:23

Bionic
Reading

U Muzeju Mimara svečano je otvoren međunarodni festival turističkog filma Zagreb Tourfilm Festival, u sklopu kojega će se do 6. srpnja prikazivati ponajbolji svjetski turistički filmovi iz više od 30 zemalja

Na otvorenje je stigla i uvijek glamurozna Vlatka Pokos, istaknuvši svoju preplanulu put haljinom boje pudera. Vlatka se doimala poput sirene, pozirajući fotografima u haljini s dubokim prorezom i bez naramenica.

Inače, Zagreb Tourfilm Festival organizirali su Turistička zajednica grada Zagreba i Balduči film te se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića.

Publika će na festivalu moći uživati u najboljim turističkim filmovima svijeta, a u konkurenciji su 132 filma iz 37 zemalja. Peteročlani stručni žiri, koji radi na odabiru najboljih filmova, čine relevantni domaći i europski stručnjaci među kojima i sam direktor CIFFT-e Alexander Kammel. Za predsjednika žirija odabran je Đelo Hadžiselimović - najpoznatiji hrvatski TV urednik - dok su ostali članovi žirija David Cooper iz Španjolske, dvostruki dobitnik nagrade za najbolji film u svijetu, te Andreas Meschuh iz Austrije, autor najboljeg filma u svijetu 2010. godine, kao i snimatelj Maroje Žanetić iz Dubrovnika. Direktorica festivala je Spomenka Saraga, filmska producentica koja se već trideset godina bavi snimanjem isključivo turističkih filmova, od kojih su mnogi osvojili nagrade na festivalima diljem svijeta, i članica međunarodnih žirija na festivalima turističkih filmova.

Uz filmski, pripremljen je raznovrsni popratni program za goste festivala: održat će se okrugli stol na temu 'Kako napraviti dobar turistički film i nove tehnologije u produkciji turističkog filma', bit će organizirani izleti, prezentacije turističke ponude Zagreba, razgovori i druženje s autorima filmova. Ulaz na projekcije i okrugli stol je besplatan.