25 MILIJUNA KUNA

Prodaje se stan u kojem je preminula Amy Winehouse

01.06.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Stan od 240 četvornih metara u londonskom Camdenu 2010. kupio joj je tata Mitch Winehouse, a on ga je prvi odlučio i prodati

Dan nakon iznenadne smrti pjevačice Amy Winehouse 23. lipnja prošle godine, tisuće ožalošćenih obožavatelja palile su svijeće i ostavljale cvijeće ispred zgrade u kojoj je preminula. Upravo taj stan u londonskom Camdenu, u kojem je proživjela svoje posljednje sate, ali i najljepše dane, prodaje se za 25 milijuna kuna.

Stan od 240 četvornih metara Amy je 2010. za 17 milijuna kuna kupio tata Mitch, a on ga je odlučio i prodati jer, kazao je za MailOnline, Amy je voljela taj stan, ali nitko od obitelji nije smatrao da je primjereno nastaviti živjeti u njemu, to im je bilo previše bolno.

Obitelj ga je odlučila prodati s velikim žaljenjem. Nisu mogli držati prazan stan i plaćati skupe režije, ali uvjereni su da će u njemu neka obitelj živjeti sretno. Amyna obitelj inzistirala je da u oglasu o prodaji ne piše komu je stan pripadao. Bili su uvjereni da bi se tada javio kupac iz krivih pobuda i kupio stan, primjerice, samo zato što je u njemu od otrovanja alkoholom preminula njihova kći.

Stan u umjetničkoj londonskoj četvrti u kojem je Amy imala lude zabave bio je ponuđen na tržište prilično preuređen, ali zadržao je osnovne karakteristike koje mu je dala pjevačica kao, primjerice, odličan zvučni sistem u glavnoj sobi. Ima tri spavaće i tri gostinjske sobe, privatni ulaz i vrt, a pogled puca na glavnu ulicu u Camdenu. Unatoč preuređenju, Amyn 'duh' živi u njemu i novog će vlasnika 23. lipnja svake godine ispred kuće sigurno dočekivati cvijeće neutješnih obožavatelja u spomen na nesretnu zvijezdu.