SANJA MUSIĆ MILANOVIĆ:

S Michelle Obama sam odmah pronašla zajednički jezik

24.05.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Supruga hrvatskog premijera, dr. Sanja Musić Milanović susrela se s Michelle Obama u Chicagu te kaže da ju je prva dama Amerike potpuno očarala

Dvije su prve dame odmah pronašle zajednički jezik.

'Nisam očekivala da će Michelle Obama znati da sam nedavno održala predavanje na najvećem europskom kongresu o globalnim trendovima u debljini. Odmah mi je rekla da moramo ozbiljno porazgovarati o tome tijekom dana', kaže S. Musić Milanović, inače doktorica znanosti, ugledna stručnjakinja za pretilost iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i predavačica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, piše Gloria

O karizmatičnoj Michelle Obama je imala samo riječi hvale.

'Ona je vrlo emotivna, neovisna, snažna osoba… Kako je Chicago njezin dom, bila je još emotivnija, a iznimno je ugodna i proveli smo cijeli dan skupa. Ovo je bio moj prvi službeni događaj na tom nivou pa sam bila pomalo nesigurna u prvom trenutku. No Michelle me odmah poljubila i rekla da nas dvije radimo isti posao. Bila sam očarana jer sam prije toga dugo smišljala kako da joj predložim da razgovaramo i o tome', rekla je.

Za vrijeme NATO-ovog summita upoznala sam iznimne žene i sve su me oduševile, kazala je S. Musić Milanović.

'Atmosfera na večeri bila je sjajna. I koliko god to bilo čudno, najviše smo pričali o očuvanju zdravlja. Michelle mi je na koncu rekla da vidi da u Europi ima partnera za svoju borbu', otkrila je.

Dodala je da ju je s francuskom prvom damom Valerie Trierweiler zbližilo i to što su obje bile debitantice na takvom događaju.

'Izmijenile smo brojeve mobitela i pozvala me da je posjetim u Parizu…', ispričala je S. Musić Milanović.