MISICA MEĐU GLAZBENICAMA

Evo zašto je Grkinja najljepša pjevačica na Eurosongu

22.05.2012 u 20:36

Bionic
Reading

Grčka ove godine na Eurosongu za predstavnicu ima pravu ljepoticu - Eleftheriju Eleftheriou. Nedavno je proslavila 23. rođendan, a svoju će zemlju predstavljati pjesmom 'Aphrodisiac'

Posjetitelji stranice Eurosong.hr glasali su za najljepšu izvođačicu i najljepšeg izvođača na Eurosongu u glavnom azarbajdžanskom gradu Bakuu. Na tisuće glasova odlučilo je da je najljepša pjevačica grčka predstavnica Eleftheria Eleftheriou, a za najljepšeg muškarca odabran je predstavnik Njemačke, Roman Lob.

Eleftheria
je rođena 12. svibnja 1989. na Cipru i od djetinjstva se bavi glazbom. Nakon školskih početaka, zborova i uspješnih pjevačkih nastupa, upisala je studij glazbe na Sveučilištu Surrey u Londonu.

Popularnost u zemlji stekla je sudjelovanjem u drugoj sezoni realityja X-Factor 2010, nakon čega je ostvarila nekoliko važnih glazbenih suradnji, krenula na turneju po Europi i Australiji i započela ozbiljnu karijeru.

Roman Lob je također mlad; 22-godišnji je njemački glazbenik koji je popularnost stekao tek nedavno, nastupom u talent showu 'Unser Star Für Baku'. Pobjeda u tom showu ga je i dovela u Baku premda se dotad glazbom bavio uglavnom iz gušta svirajući u nekoliko bendova. Njemačku će predstavljati pjesmom 'Standing Still'.

Pet najljepših pjevačica na Eurosongu 2012:

1. Eleftheria Eleftheriou (Grčka)
2. Maya Sar (Bosna i Hercegovina)
3. Elena Ionescu (Rumunjska)
4. Ivi Adamou (Cipar)
5. Anggun (Francuska)

Pet najljepših pjevača na Eurosongu 2012:

1. Roman Lob (Njemačka)
2. Jónsi (Island)
3. Kurt Calleja (Malta)
4. Pasha Parfeny (Moldavija)
5. Ott Lepland (Estonija)