Estrada SPASIO GA RUSKI KRALJ PILETINE

Goran Ivanišević napokon uspio prodati luksuznu vilu

Bivši tenisač Goran Ivanišević već gotovo pet godina pokušava prodati svoj luksuzni splitski dom, ali je sada arhitektonsko remek-djelo, koje se nalazi na Mejama, elitnoj četvrti Splita, napokon prodao ruskom kralju piletine za još uvijek nepoznat iznos

Nakon što je prije gotovo pet godina ponudio na prodaju svoju velebnu vilu u splitskoj elitnoj četvrti Mejama, tražeći za nju oko više od 50 milijuna kuna, bivši tenisač Goran Ivanišević napokon ju je uspio prodati. Kupac luksuzne rezidencije je Stefano Vlahović, ruski kralj piletine podrijetlom s Hvara koji se upisao kao novi vlasnik vile, piše 24sata.

No i nakon prodaje Ivaniševićeva vila opterećena je još jednom hipotekom u iznosu 11 milijuna kuna. Cijena vile opadala je iz godine u godinu, a prošlog ljeta prodavala se za 31 milijun kuna. Ivanišević je vilu opteretio hipotekom od 11 milijuna kuna krajem siječnja ove godine, oko mjesec dana prije prodaje. Bivši tenisač na prodaju kuće ruskom industrijalcu nije imao komentara, piše 24sata.

Početna cijena vile prije pet godina bila je 57 milijuna kuna, zatim je bivši tenisač cijenu spustio za sedam milijuna. Riječ je o remek-djelu arhitekta Vjeke Ivaniševića, a stambenog prostora ima oko 1000 četvornih metara.

Vila je sagrađena na parceli od 1560 četvornih metara, a okućnica je uređena u mediteranskom stilu. Iza kuće se nalazi vanjski bazen, a u blizini je terasa s trijemom ispod kojeg je zidani roštilj. Vanjski zidovi u prizemlju su stakleni i mogu se potpuno otvoriti. Trokatnica ima pet spavaćih soba s kupaonicama. U donjem je dijelu unutarnji bazen, jacuzzi, sauna, teretana i vinski podrum.

Vlahović, vlasnik i predsjednik tvrtke Produkty pitanija, koja smrznutom piletinom opskrbljuje područje od Sankt Peterburga do Vladivostoka, vilu je kupio za još nepoznat iznos, a njegovo bogatstvo je prije deset godina procijenjeno na oko 400 milijuna kuna.

84567,6711,50576,186520
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više