SELA WARD:

Hollywood vas ne doživljava seksi kad imate više od 35

05.05.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Iako je 2002. odbila ulogu u kriminalističkoj seriji 'CSI: Miami', sudbina je htjela da glumica Sela Ward deset godina poslije utjelovi detektivku u sestrinskoj seriji 'CSI: NY'. Uhodanoj ekipi za očevid pridružila se u sedmoj sezoni, koju pratimo na RTL-u, u ulozi iskusne istražiteljice Jo Danville

Sa 29 godina dobila je svoju prvu rolu u seriji 'Emerald Point N. A. S.', a iste godine debitirala je i u filmu 'Čovjek koji je volio žene'. Usporedno s procvatom glumačke karijere našla je muškarca svog života, Howarda Shermana, s kojim je u braku dvadeset godina te imaju sina Austina (18) i kćer Anabellu (14). Zbog obitelji 55-godišnja Sela odbila je ulogu Susan Mayer u seriji 'Kućanice' jer nije željela biti odvojena od najmilijih. No zato je žarko željela zaigrati Bondovu djevojku u filmu 'Sutra nikad ne umire', ali producenti su je smatrali prestarom.

Pamtimo je po ulozi modne dizajnerice i liječene alkoholičarke Teddy Reed u dramskoj seriji 'Sestre' te kao samohranu majku Lily Manning u obiteljskoj seriji 'Opet iznova', a prije glumačke imala je uspješnu karijeru modela u New Yorku, u koji se iz rodnog Mississippija preselila s drugačijim planovima. Naime, u Velikoj Jabuci našla je posao u struci i radila u agenciji za oglašavanje. Njezina ljepota nije prošla nezapaženo te je postala zaštitno lice jedne kozmetičke kuće i pojavila se u dvadesetak TV reklama. Mladoj ljepotici porasli su apetiti te je potražila sreću u Los Angelesu.

'Osjećam se više seksi i samouvjerenije nego ikad, ali ako imate više od 35, u Hollywoodu vas više ne doživljavaju tako', izjavila je. Ulogu u 'Opet iznova' pak umalo nije dobila jer su je tvorci serije smatrali prelijepom da glumi prosječnu samohranu majku. Ubrzo su se uvjerili da je savršen izbor jer joj je ta rola donijela drugi Emmy (prvi je osvojila za 'Sestre') i prvi Zlatni globus. Osjetljiva na probleme drugih, prije deset godina u rodnom gradu Meridianu otvorila je dom za nezbrinutu djecu.

Sela Ward kao bivša agentica FBI-ja iz Washingtona Jo Danville, koja se pridružuje njujorškom CSI-ju u hit-seriji 'CSI: NY', zamijenila je detektivku Stellu Bonaseru (Melina Kanakaredes). Ekipu za očevid u milijunskom gradu, u kojem život, ali i zločin nikada ne staju i u sedmoj sezoni koju gledamo na RTL-u, predvodi Mac Taylor (Gary Sinise), a među novim likovima pojavljuje se i umirovljeni mentor Maca Taylora kojega glumi Peter Fonda, sin Henryja Fonde.