Estrada ŽELJEZNO NEBO

Laibach inspirirao finskog redatelja za invazivne naciste s Mjeseca

Inspiraciju za svoju SF komediju 'Željezno nebo' (Iron Sky) u kojoj preživjeli nacisti 2018. s Mjeseca pokušavaju izvesti invaziju na Zemlju, finski redatelj Timo Vuorensola po vlastitim je riječima našao u glazbi slovenske skupine Laibach

'Kad sam 2006. počeo raditi na 'Željeznom nebu', oni su izdali svoj album 'Volk' koji je mnogo utjecao na mene i sam film', rekao je u ponedjeljak Vuorensola na promociji filma koji se uskoro počinje prikazivati u slovenskim kinima.

Skupina Laibach napisala je i filmsku glazbu za koju redatelj do sada najskupljeg finskog filma kaže da predstavlja njegovu 'dušu i srce'.

'Imamo dobru vizualizaciju, glumce, akciju i scenarij, ali tek glazba je to povezala u jedan pravi paket', rekao je finski redatelj, dodajući kako se zbog svojih veza sa Slovenijom nada da će film imati uspjeh kod ovdašnje publike.

Vuerensola, čiji je film prvi put prikazan na Berlinaleu prije dva mjeseca tvrdi da ga je kod Laibacha inspirirala mješavina ironije, političkih komentira, komedije i ozbiljnosti, što je karakteristično za njihov glazbeni opus.


188964,183036,184623,129202
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više