ZAREDALI SE SKANDALI

Ponaša li se Pippa kao obična sponzoruša?

20.04.2012 u 10:22

Bionic
Reading

Konzervativniji britanski mediji zgroženi su pariškim skandalima sestre buduće kraljice i njezinom uvrštavanjem na Timeov popis stotinu najutjecajnijih osoba svijeta. Daily Mail se pita kako je djevojka koja nema nikakvu ozbiljnu karijeru, ali ima strast prema razuzdanim VIP zabavama s 'eurotrash playboyima', može biti na istoj listi s Warrenom Buffettom, Benjaminom Netanyahuom, Angelom Merkel i Hillary Clinton

Bio je to veliki tjedan za Pippu! Sestra vojvotkinja od Cambridgea, koja je stekla svjetsku slavu kao djeveruša, koja se dobro zabavlja na ludim partyjima, smiješi se dražesno, uspjela je doći na popis od stotinu najutjecajnijih osoba svijeta u izboru

časopisa Time. Uz malo sreće, to će ohrabriti milijune mladih žena da imaju frizuru i stražnjicu poput nje, ironično komentira Daily Mail. Nije važno to što je Pippina profesionalna karijera beznačajna, nego to što se našla uz bok s Warrenom Buffettom, Benjaminom Netanyahuom, Angelom Merkel i Hillary Clinton.

Objašnjenje američkog časopisa glasi da su sestre Middleton postale 'avatari aspiracije' (uspinjanja na društvenoj ljestvici, op. a.). Lijepo, no želi li baš svaka žena izgledati dobro u majici na mornarske pruge u kraljevskoj loži na Wimbledonu? Sestre Middleton su učinile puno dobra, ali nisu modne ikone. Pippa je jedna od tisuće bogatih, dotjeranih mladih žena koja nikad neće odlutati predaleko od neutralnih klasika, tvida, bijelih traperica, natikače i pastelnih pašmina. Čini li je to svjetskim 'avatarom stila'? Nikako, piše kolumnistica Jan Moir. Pa njezin je zadatak da samo graciozno sjedi pored sestre koja je u kraljevskoj obitelji. Da stvar bude još gora, ovoga se tjedna Pippa našla u ozbiljnim problemima.

Nije samo nezgodno to što se slikala na razuzdanoj zabavi u društvu s, kako ih kolumnistica naziva, eurotrash playboyima, uključujući njezina prijatelja vikonta Arthura de Soultraita. Još je gore to što je njezin drugi prijatelj uperio pištolj (pravi ili igračku, svejedno) na reportere dok su u sportskom automobilu jurili francuskim glavnim gradom. No strašno je zapravo to što je Pippa mislila da je sve to vrlo zabavno. Sestra buduće kraljice trebala bi se ponašati puno decentnije, inzistira Daily Mail pitajući se što će biti sljedeće? Veza s Peterom Andreom ili snimanje fotografija u toplesu za nakit Bulgari u nekom in-flight magazinu?

Pippa bi trebala početi birati svoje prijatelje puno ozbiljnije. Njezin se cijeli život promijenio na sestrinu vjenčanju. Postala je senzacija dok se poput gejše gegala do oltara u opatiji Westminster. Britanska javnost očekuje da se s novostečenom slavom nosi dostojanstvenije. Njezina sestra, vojvotkinja od Cambridgea, zna se nositi sa svojom novom ulogom buduće kraljice, patrona humanitarnih zaklada, supruge pilota RAF-a.

No Pippa nastavlja s ludovanjem slijedeći put princeze Margaret i njezin loš ukus u izboru društva i zabava. Mlađa sestra buduće kraljice trebala bi biti pažljivija i možda tražiti nekog dragog, dosadnog, ali osjećajnog muškarca. Trebala bi bježati iz cirkusa, a ne trčati prema njemu otvorenih ruku. Dok se ne sabere, nije zaslužila biti uzor nijednoj ženi, piše Daily Mail.