160 MILIJUNA KUNA NA RAČUNU

Znate li tko je najbogatija mlada pjevačica na svijetu?

12.04.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Tko su najbogatiji mladi umjetnici Britanije? Liste najuspješnijih pokazuju da se glazbom zarađuju milijuni, ali da su zvijezde Sumraka i Harryja Pottera nemjerljivo imućnije

Otpjevala je jedan od najprodavanijih albuma u povijesti i iza nje je godina nagrada i slave.

I premda je prilično mlada, Adele je na svom  bankovnom računu skupila 20 milijuna funti – samo u zadnjih 12 mjeseci zaradila je novih četrnaest. Nakon čudesnog uspjeha njezina posljednjeg albuma Londončanka predvodi ljestvicu najbogatijih mladih britanskih glazbenika koju je objavio Sunday Times. Naime, još prošle godine bogatstvo nove velike otočke zvijezde procjenjivalo se na šest milijuna, ali uslijedio je nezapamćen uspjeh njezinog sentimentalnog albuma prodanog u 20 milijuna primjeraka.

Ona nije jedina mlada glazbenica koja zarađuje vrtoglave iznose. Njezina bivša prijateljica iz škole Jessie J zaradila je šest milijuna funti. Njezin debitantski album 'Who You Are' prodan je u gotovo milijun primjeraka, a sada je zvijezda talent showa 'The Voice', u kojem je instruktorica pjevanja.

Prema rezultatima ljestvice, BRIT School u Croydonu najuspješnije je rasadište uspješnih mladih glazbenika, jer osim Adele i Jessie pohađala ju je i zvijezda 'X Factora' Leona Lewis, koja se na popis bogatih uvrstila s imetkom od 12 milijuna.


Zvijezda 'Harryja Pottera' Daniel Radcliffe (22) nosi titulu najbogatijeg mladog britanskog glumca sa 54 milijuna – što znači da je u prošloj godini zaradio šest. Robert Pattison (25), glavni glumac serijala 'Sumrak', stigao je do 40 milijuna, a još prošle godine imao je 32.

Keira Knightley
(27) prošle je godine stagnirala, održavši svoj imetak na 'samo' 30 milijuna funti.

Na ljestvice koje je prenio Daily Mail pristup nemaju umjetnici stariji od 30.