ZVIJEZDE U PROBLEMIMA

Od čega strahuju Jelena Perčin i Barbara Kolar?

26.03.2012 u 13:06

Bionic
Reading

Jelena Perčin, Sanja Doležal, Barbara Kolar i Jelena Rozga muku su mučile s obožavateljima koji su ih pratili u stopu i zbog kojih su jako dobro znale što je strah

'Bila sam uvjerena da su dotičnog gospodina institucionalizirali, ali prije mjesec dana susjeda me zaustavila i pitala: 'Znate da opet imate tajnog obožavatelja?' prepričala je voditeljica Barbara KolarVečernjem listu. Naime, 'dotični gospodin' kojeg spominje nepoznati je muškarac koji je, kaže, već dvije godine slijedi. Kraće vrijeme nije ga viđala, no opet se pojavio u zagrebačkoj četvrti u kojoj živi.

'Nije mi nikada ništa napravio, niti vjerujem da to želi, ali neugodno je izaći na balkon i vidjeti ga kako stoji preko puta i bulji u moje prozore. Navečer, kada idem u šetnju sa psom, znam na njega nabasati, projurim i stresem se', ispričala je voditeljica i dodala: 'Prvi put počeo se pojavljivati na svim radijskim zadacima koje bih obavljala negdje javno i vani. Držao se po strani ili bi neuspješno pokušao zapodjenuti razgovor. A onda je doznao gdje živim. Nakon nekog vremena susjedi su digli paniku jer je pristupio njihovoj djeci, a susjedin suprug mu je i prigovorio pa je na neko vrijeme nestao. Ali ne zadugo', u strahu prepričava Barbara.

Barbara Kolar rekla je da u Hrvatskoj nema slave, postoji samo poznatost osoba. No i poznatost je bila dovoljna da je dovede do neugodne situacije u kojoj obožavatelji prelaze granicu između javnosti i privatnosti poznate osobe. A slične probleme doživjela je i glumica Jelena Perčin. Pratile su je tri osobe.

'Prvi mi je na kućnoj adresi ostavljao knjige s prijetećim porukama koje su mi poslužile i kao dokaz za prijavu. Kada su ga uhitili, doznali smo da je on već zatvorenik koji je zbog dobrog vladanja dobivao izlaske za vrijeme kojih me je slijedio', ispričala je za Večernji list i Jelena Perčin. Drugi koji ju je slijedio to je prestao činiti nakon što mu se sama hrabro suprotstavila i izderala se na njega, a treći ju je maltretirao telefonski.

'Nazvao bi me i govorio mi što smijem, a što ne smijem činiti. Po informacijama s kojima mi se obraćao shvatila sam da je točno znao gdje sam se tog dana kretala. Stupila sam u kontakt čak i s njegovom sestrom koja mi je objasnila da je on malo čudan. Nadala sam se da će problem riješiti sami unutar svoje obitelji, ali nisu. Morala sam ga prijaviti na temelju telefonskog broja. Ne znam kako je završio', kaže Jelena.

I pjevačica Sanja Doležal imala je takvih problema. 'Jedna djevojka opsjednuta Novim fosilima, kada nije znala kako tu ljubav iskazati, probušila bi mi sve gume na automobilu. Jedan neuravnoteženi mladić mjesecima me pratio u stopu i znao noću stajati ispred moje kuće, morala sam potražiti i pomoć službi. A treći slučaj bio je telefonski manijak koji je uznemiravao moju obitelj', ispričala je Sanja.

Jelenu Rozgu, lani od veljače, mjesecima je slijedio 50-godišnji muškarac. Zvonio joj je čak i na vrata stana i na portafon govorio 'Jelena, ja sam', ispričala je tada prestravljena pjevačica. Lani u rujnu prijavila ga je i policiji, nakon čega ga više nije vidjela.