SEKS, KUHANJE...

Koje su tajne slavnih i uspješnih brakova?

21.03.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon poplave razvoda i medijskih ratova koje vode sami akteri odlučili smo provjeriti postoje li tajne uspješnih brakova i kako danas uopće sačuvati brak

Da brak nogometaša i manekenke može biti više nego uspješan i sretan, dokaz su Iva i Boško Balaban. Nedavno su dobili treće dijete, a Iva, koja zrači više nego ikad, o svome braku još uvijek govori s određenom dozom zaljubljenosti. Na pitanje kako nakon 10 godina zavodi svog supruga, Iva kaže: 'Najljepše zavođenje je kada sam dobre volje, zadovoljna i sretna. To je zato što me on čini takvom. Sigurno nisam privlačna kad sam ljuta i kad se ne smijem. Za brak je potrebno mnogo poštivanja i razumijevanja, ali prije svega, i nadam se da će zauvijek tako ostati, ljubav', rekla je i priznala da, kao i u svakom braku, ima razmirica, ali otkako su tu djeca, ipak je drugačije. 'Kad smo bili cura i dečko, u svakoj svađi radio je ego. Sada tome nema mjesta ni vremena', rekla je Iva.

Sedma godina braka u kojoj su trenutno Ivana Husar i Nino Mlinac nikako nije krizna. S njezina tri mušketira, dva sina i suprugom, nema rutine. Na naše pitanje koja je tajna uspješnog braka, Ivana kaže: 'Brak je institucija koja je sama po sebi vrlo osjetljiva i teško je definirati formulu uspješnog braka. Pristanak na brak je pristanak na razne kompromise, uspone i padove. Kada se na to pripremiš, onda sve podneseš nekako lakše jer znaš da će padovi i proći. Ipak, dogodi se da spoj u samom startu nije bio sretan, a onda kad-tad dođe do razvoda', kaže pjevačica.

Operna pjevačica Martina Tomčić iza sebe ima punih 16 godina ljubavnog staža sa Ženjom Moskaljevim. Kao žena s dugogodišnjim iskustvom, vrlo optimistično i slikovito opisala nam je kako stvari stoje na tom planu. 'Brak je poput mlade biljčice koju čovjek zasadi u svom vrtu. Postoje periodi zime, kad biljka miruje, pa periodi suše, kada čovjek očajnički čeka kišu, pa vrlo plodni periodi, kada se rađaju djeca, a prije ovih plodnih perioda čovjek se malo potrudi pa poplijevi', rekla je Martina i dodala da je potrebno jako puno truda i zalaganja. 'Ona početna zaljubljenost u jednom trenu prestane, a sve dalje ovisi o nama samima', kaže Martina, osvrnuvši se i na aktualne razvode i njihove aktere koji vode medijski rat. 'Često slika koju mediji daju nije realna. Ipak, ponekad u ljudima proradi demon jer je prevaren i izigran. Teško je suditi o drugim ljudima jer ne znamo u kakvoj su se emocionalnoj situaciji našli', zaključila je.

31-godišnja Antonija Stupar Jurkin u braku je četiri godine, ali je zato sa svojim suprugom Ivanom u vezi od prvog razreda srednje škole. Dug ljubavni staž ipak im odnos nije pretvorio u rutinu. Smatra da nema posebne formule, već, kako kaže, živi svaki dan i neprestano se trudi. 'Nužno je puno razgovora i razumijevanja. Slažemo se i razumijemo, prilagođavamo jedno drugome. Kada dođe do krize, stisni zube i idi dalje. Strašno je kada dođe do toga da partneru moraš reći hvala i doviđenja, posebno kada imaš djecu, zato se još uvijek trudim', rekla je zgodna voditeljica koja se porječka uglavnom oko sitnica.

Svoj recept za uspješan brak otkrila je i Lucija Šerbedžija, koja je u braku šest godina, a nedavno je izjavila da se on sastoji od odvojenog života. 'Mi smo možda našli formulu uspješnog braka - živjeti u različitim državama. Taman kad se posvađamo, raziđemo se i za 10 dana se ponovo obožavamo', izjavila je glumica koja živi i radi u Zagrebu, dok njezin suprug, redatelj Filip Gajić, živi i radi u Beogradu.

Osim domaćih zvijezda, i strane imaju dug bračni staž. Televizijski stručnjak za zdravlje dr. Mehmet Oz otkrio je tajnu svog 26 godina dugog braka, ona glasi - puno seksa. Zanimljiv recept ima i glumica Gwyneth Paltrow, koja je nedavno svima dala zanimljiv savjet: 'Kuhajte svom mužu svaki dan ako želite dug i sretan brak', poručila je ženama Gwyneth, već devet godina udana za frontmena britanskog benda Coldplay Chrisa Martina. Tajnu svoga braka jednom je prilikom opisao i Jon Bon Jovi: 'Moja supruga mi uvijek kaže da će, ako ja ikada odlučim otići, i ona ići sa mnom.'