OPOVRGAVA GLASINE

Gwyneth Paltrow tvrdi da je recepte pisala sama

19.03.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Na tvrdnje da je knjigu najdražih recepata Gwyneth Paltrow zapravo napisala spisateljica iz sjene, slavna glumica odgovara odlučnim demantijima

Voli ostavljati dojam žene koja može sve – biti uspješna u karijeri holivudske zvijezde, voditi svoju web-stranicu, živjeti s poznatim rokerom, brinuti o mladoj obitelji.

Zato nije iznenađenje što se Gwyneth Paltrow gotovo uvrijedila kada su se pojavile sumnje da je netko drugi napisao posljednji uradak objavljen pod njezinim imenom.

New York Times objavio je tekst o kuharima - 'piscima iz sjene', profesionalnim kulinarima koji potpisuju kuharice objavljene kao autorski rad slavnih. Tu se pojavila tvrdnja da je glumičin bestseler, knjigu recepata pod imenom 'Kći moga oca'. Štoviše, ugledni dnevnik tvrdio je da to već drugi put da poznata gastro novinarka Julia Turshen stoji iza kuharice koju potpisuje Gwyneth Paltrow.

Gwyneth je odgovorila munjevitom brzinom, tvrdeći da je knjigu napisala sama. 'Volim NY Times i njihovu gastro rubriku, ali ovoga puta podaci koje su objavili trebaju dodatnu provjeru. Kakva spisateljica iz sjene, svaku sam riječ napisala sama', komentirala je na svojoj stranici na Facebooku.

U razgovoru za web-stranicu posvećenu hrani Epicurious Julia Turshen izjavila je da je pomagala u pripremi 'Kćeri moga oca'. Također, nedavno je napisala u magazinu Food & Wine: 'Gwyneth i ja provele smo godinu dana skupljajući recepte i priče o njima. Rezultat je 'Kći moga oca', zbirka pravih obiteljski jela; to je vrlo osobna kuharica Gwyneth i odražava način na koji ona sprema hranu. To je također posveta njezinu pokojnom ocu, TV i filmskom producentu Bruceu Paltrowu, kojeg je opisala kao 'velikog gurmana', napisala je Turshen, dodajući kako bi, nakon rada na knjizi, obično popile bocu vina.

Svoje veze s proslavljenom glumicom nikada nije skrivala. Producirala je TV emisiju o španjolskoj kuhinji, u kojoj Gwyneth nastupa s poznatim kuharom Mariom Batalijem. Također, pomagala joj je pisati njezin kulinarski blog.