MUŽEVI IZ PAKLA

Kako nasilnici i ovisnici uništavaju svoje slavne supruge?

16.02.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Nakon smrti Whitney Houston mnogi su prst krivnje upirali na izvor njenih problema s drogom, bivšeg supruga Bobbyja Browna. No nije on jedini koji je kumovao tragičnom kraju svoje partnerice. Mnoge su slavne žene bile žrtve zlostavljanja, no uglavnom su se uspjele istrgnuti iz ruku nasilnih i ovisnih partnera. I Whitney se uspjela othrvati Bobbyju, kao i Amy Winehouse Blakeu Fielder-Civilu, no, čini se, ipak prekasno


Whitney Houston upoznala je svog budućeg supruga Bobbyja Browna 1989. godine. On je bio hip hop pjevač s pokojim hitom u rukavu, a ona mlada pjevačica s karijerom u usponu. Vrlo brzo njegova je karijera zastala, dok se Whitney vinula u najviše glazbene visine. Brak su ozakonili 1992. godine, a već godinu dana kasnije Bobby se našao na optuženičkoj klupi zbog fizičkog napada na pjevačicu. No fizičko napastovanje tek je dio mračne priče u braku Whitney i Bobbyja. Naime, upravo Bobby je kriv za njenu tešku ovisnost o drogama, zbog koje je potonula u glazbene, ali i životne dubine, sve do prerane smrti. Skupivši snagu za jedan od pokušaja odvikavanja od droge, Whitney se 2007. godine razvela od Bobbyja, no iz pakla ovisnosti nije se uspjela otrgnuti. Jasno, u cijeloj priči Bobby je bio inicijator kraja, no ipak je Whitney ta koja je unosila u sebe potoke poroka koji su je na kraju ubili.

Na sličnom tragu Bobbyja Browna je i Blake Fielder-Civil koji je kumovao ovisništvu i preranom kraju Amy Winehouse. Bivšeg supruga pokojne pjevačice svi, od njenog oca nadalje, optužuju da je uveo Amy u svijet poroka i droge iz kojeg se nije uspjela izvući i zbog kojeg je ušla u klub rock zvijezda umrlih sa 27 godina. Njegova bezobzirnost išla je toliko daleko da je, navodno, naplaćivao supruzi Amy poljupce, zagrljaje i ostale fizičke kontakte, a zaradom je kupovao drogu. I dok se Blake danas šeće od zatvora do zatvora, Amyna životna priča zauvijek se zaustavila prošloga ljeta.

Bobbyjev prezimenjak Chris Brown, inače R&B pjevač, upisao je svoje ime crnim slovima u medijski prostor 9. veljače 2009. godine, kad je pretukao svoju tadašnju djevojku Rihannu. Fotografije pretučene Rihanne danima i mjesecima su punile medijske stranice, a javnost je jednoglasno osudila Chrisovu agresiju. Za razliku od javnosti, pjevačica je ostala neodlučna te se nekoliko puta pokušala vratiti svom nasilnom dečku osuđenom na pet godina uvjetno. Po posljednjim vijestima, Rihanna se i vratila u Chrisov zagrljaj, no zasad to drže u tajnosti jer on ima zabranu pristupa, ali i novu curu.

Sa samo 18 godina Anna Mae Bullock upoznala je u jednom klubu R&B glazbenika Ikea Turnera. Nakon malo pregovaranja i nagovaranja započeli su nastupati zajedno. Anna Mae postala je Mala Anna (Little Anna), da bi joj nakon prvog velikog hita Ike promijenio ime u Tina. U glazbenom smislu, Ike i Tina Turner zapisali su se u anale rock'n'rolla klasicima poput 'River Deep, Mountain High', no njihov privatni život popunio je znatno tamnije stranice. Rekavši mu 1962. godine veliko 'da', Tina je ušla u mračni svijet psihičkog i fizičkog terora koji je trpjela od drogom oduzetog supruga.

Godine 1976. Tina je konačno skupila dovoljno snage te je nakon jedne u nizu svađa napustila Ikea koji ju je ostavio sa 36 centi i kreditnom karticom za benzinsku crpku. Sljedećih nekoliko mjeseci Tina se skrivala od agresivnog Ikea da bi se 1978. nakon 16 godina braka razvela od njega. Nakon rastave Tina je uspjela stvoriti vrlo uspješnu samostalnu karijeru, a Ike je nestao s glazbene scene da bi 2007. godine umro od kokaina.

Dok je Christina Applegate uživala televizijsku slavu i popularnost kao Kelly Bundy u 'Bračnim vodama', privatni život bio joj je pravi pakao. 'Tri godine sam živjela u strahu za vlastiti život. Tukao me tako da ne bi ostavljao nikakve masnice, usput mi ispirući mozak. Skoro sam umrla', opisala je mučne trenutke Christina mnogo godina kasnije. Poput rock'n'roll bake iz prošle priče, i ona se nakon traumatičnih godina uspjela izboriti za život bez fizičkog i psihičkog maltretiranja.