GAFOVI TV ZVIJEZDA

Daniela Trbović: Pala sam na stražnjicu pred 15 tisuća ljudi

17.02.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Emisije uživo zahtijevaju veliku koncentraciju i pripremljenost, no isto tako vrlo su plodno tlo za razne bisere, lapsuse i gafove. Neke naše televizijske face otkrile su nam koji su im najveći gafovi karijere

Daniela Trbović kao vrlo spretna u improvizaciji ne sjeća sesvojih verbalnih gafova, ali se jako dobro sjeća kada je 90-ih vodilahumanitarni koncert na Kantridi i u najavi Psihomodo popa se zatrčala izavršila na stražnjici sa nogama u zraku. 'Pala sam pred 15.000 ljudi,bilo je jako smiješno svima osim meni. Jako me boljela stražnjica, aliGobac je spasio stvar. Govorio je u mikrofon: 'Boli guza, boli guza', ipoljubio me, bio je moj psihoterapeut', prisjeća se kroz smijeh Danielakoja je dalje nastavila voditi koncert, iako je, kako kaže, pretrpjeladuševne boli. Kaže da ponekad ima neke verbalne lapsuse, pogubi se u tekstu, a katkad je to vezano i uz tremu za koju Daniela kaže da je imatek u najavi emisije, dok gosti ne sjednu preko puta nje.


Vanji Halilović obratila se s 'Tanja!'

Antonija Mandić
ima mnogo godina iskustva iza sebe, ali prisjetila se samo jednog lapsusa. 'Bilo je više gafova, ali onaj kojeg se uvijek sjetim jest onaj sad već legendarni: 'Tanja, ups Vanja!' Bilo je to prije nekoliko godina na crvenom tepihu Story partyja, par mjeseci nakon afere Tanja - Goran - Vanja. Bili smo u prijenosu uživo i ja sam, prebacujući na kolegicu Vanju Halilović rekla: 'Vraćamo se tebi Tanja, ups Vanja!' Ponovila sam već sto puta, ali ponoviti ću i 101., bilo je slučajno! Ne bih to nikada napravila kolegici', priča nam Antonija koja kaže da je to nažalost izašlo u eter, a Vanja to od silne buke nije ni čula. 'Kasnije sam joj sve to ispričala, a ona je rekla da joj je žao što to nije čula jer bi se našalila', kaže voditeljica. Antonija, koja u svojoj emisiji na RTL-u pliva kao riba u vodi, kaže da nema tremu, odnosno ona prolazi u roku keks i ne pokazuje je nikad. Više je izbezumi kontakt oči u oči, kaže. 'Imala sam je prije prvog intervjua sa svjetskom zvijezdom Halle Berry prije šest godina, prije prvog javljanja uživo, prije prvog intervjua s Balaševićem i prve emisije 'Studija 45'', kaže voditeljica.

Vikleri i rašivena haljina

Simpatična Antonija Blaće, također vrlo vješta u improvizaciji, nesjeća se verbalnih lapsusa, ali je imala problema s haljinama,viklerima, naušnicama i trepavicama. 'Vodila sam Big Brother i odjednomsam skužila da na glavi imam vikler, no kako je bio iza, nisam se micalado prve pauze kada smo to uspjeli riješiti. Slična situacija bila je is rašivenom haljinom. Nasreću, ništa se od toga nije vidjelo nateleviziji, baš kao ni kada sam vodila emisiju s naušnicom na kojoj jeostala cijena', rekla nam je Tonka.  Na kraju prve sezone Big Brotherakoju je vodila, toliko su je ponijele emocije da je zaplakala. 'Kako sutekle suze, tako su mi se odlijepile i trepavice i sve je izgledalogrozno', smije se Antonija koja se prisjetila još jedne smiješnesituacije. 'Kada sam vodila šou 'Hrvatska traži zvijezdu', ušla sam uprostoriju gdje su bili kandidati koji su vrištali od sreće, ovacije supunile dvoranu, a ja sam bila u šoku. Kad sam se okrenula, shvatila samda je iza mene bio Zoran Mišić koji je bio totalna zvijezda i da je tosve bilo za njega', smije se voditeljica.

Studio Aston Martin

Nevena Rendeli na televiziji radi već sedam godina, pa je pokojigaf bio neizbježan. 'Najdraži gaf mi je onaj koji se dogodio na snimanjuna Hvaru za 'Boje turizma'. Snimali smo razgovor s jednim ribarom, a scenaje izgledala tako da sam mu ja trebala prići dok je on u rukama držaokašetu ribe, pozdravila sam ga i rekla da bi mu dala ruku da mu je kojaslobodna, na sto je on mrtav hladan odgovorio da ima on treću za mene!Na kraju je to završilo u best-of 'Boja turizma'', rekla je Nevena kojatrenutno vodi 'In medias res'. Ali prisjetila se i kada su joj se zboglapsusa i zarumenili obrazi.
'Najneugodnije mi je pak bilo kad sam uživo pozdravila gledatelje izstudija Aston Martin, naime, to je naša interna zafrkancija za studioAnton Marti, a meni je doslovno izletilo u emisiji. Uglavnom, otad sevise nitko prije emisije s tim ne zeza, a ja trpim šale na svoj račun većgodinu dana... A Aston Martin nisam dobila', prepričala nam je.

BMW proglasila BMX

Ida Prester ispričala nam je svoj lapsus tijekom izvlačenja nagrade. 'Na izvlačenju nagradne igre u kojoj dobitnik dobiva BMW, ja sam izgovorila: 'A BMX dobiva…' Srećom, bila je tolika gužva da me čuo samo prvi red', prisjeća se Ida koja to ne povezuje s tremom, nego s umorom. Ali, kada je na Exitu prije dvije godine zaboravila tekst pjesme, nije bila riječ o umoru. 'Nastupali smo pred 40.000 ljudi. Od treme sam zaboravila točan tekst pjesme 'Bubblegum boy', pa sam počela iz sredine. Petra me samo čudno pogledavala, fanovi koji znaju pjesmu mislili su da je riječ o obradi, jedino je tata koji je bio u publici odmah sve skužio', priznaje Ida koju je tata odmah pri silasku s pozornice zaskočio s pitanjem: 'Kakvo je to petljanje na 'Bubblegum boy?' Kriva informacija Edita Misirić svoj početak televizijske karijere pamti po izravnom javljanju o rezultatima Davis cupa u Informativnu emisiju RTL televizije. 'Rezultati su trebali doći u zadnji čas, napravila sam tri moguće verzije, pa bih prema njima i pročitala onu točnu kada bi mi u slušalicu javili rezultate, no ja sam krivo shvatila informaciju i sve je krenulo nizbrdo. Dvadeset sekundi moga petljanja po papirima činilo se kao vječnost', rekla nam je iskreno Edita koja je priznala da se osjećala potpuno paralizirano. 'Nisam se mogla koncentrirati, a trema me dotukla skroz, molila sam se da se probudim', kaže voditeljica.

Edita Misirić

'Nasreću, nitko nije preživio'

Ipak, najbolniji gaf u udarnoj vijesti 'Dnevnika' učinio je Saša Kopljar koji je izjavio: 'Nakon šest dana potrage pronađena je olupina Cessne. Nasreću, nitko nije preživio.' Iako je vrlo brzo postao svjestan što je rekao i kasnije se javno ispričao obiteljima stradalih, ipak ostaje zapisan kao počinitelj jednog od najvećih gafova na hrvatskim televizijama.

Saša Kopljar