Estrada GAFOVI TV ZVIJEZDA

Daniela Trbović: Pala sam na stražnjicu pred 15 tisuća ljudi

Emisije uživo zahtijevaju veliku koncentraciju i pripremljenost, no isto tako vrlo su plodno tlo za razne bisere, lapsuse i gafove. Neke naše televizijske face otkrile su nam koji su im najveći gafovi karijere

Daniela Trbović kao vrlo spretna u improvizaciji ne sjeća se svojih verbalnih gafova, ali se jako dobro sjeća kada je 90-ih vodila humanitarni koncert na Kantridi i u najavi Psihomodo popa se zatrčala i završila na stražnjici sa nogama u zraku. 'Pala sam pred 15.000 ljudi, bilo je jako smiješno svima osim meni. Jako me boljela stražnjica, ali Gobac je spasio stvar. Govorio je u mikrofon: 'Boli guza, boli guza', i poljubio me, bio je moj psihoterapeut', prisjeća se kroz smijeh Daniela koja je dalje nastavila voditi koncert, iako je, kako kaže, pretrpjela duševne boli. Kaže da ponekad ima neke verbalne lapsuse, pogubi se u tekstu, a katkad je to vezano i uz tremu za koju Daniela kaže da je ima tek u najavi emisije, dok gosti ne sjednu preko puta nje.


Vanji Halilović obratila se s 'Tanja!'

Antonija Mandić
ima mnogo godina iskustva iza sebe, ali prisjetila se samo jednog lapsusa. 'Bilo je više gafova, ali onaj kojeg se uvijek sjetim jest onaj sad već legendarni: 'Tanja, ups Vanja!' Bilo je to prije nekoliko godina na crvenom tepihu Story partyja, par mjeseci nakon afere Tanja - Goran - Vanja. Bili smo u prijenosu uživo i ja sam, prebacujući na kolegicu Vanju Halilović rekla: 'Vraćamo se tebi Tanja, ups Vanja!' Ponovila sam već sto puta, ali ponoviti ću i 101., bilo je slučajno! Ne bih to nikada napravila kolegici', priča nam Antonija koja kaže da je to nažalost izašlo u eter, a Vanja to od silne buke nije ni čula. 'Kasnije sam joj sve to ispričala, a ona je rekla da joj je žao što to nije čula jer bi se našalila', kaže voditeljica. Antonija, koja u svojoj emisiji na RTL-u pliva kao riba u vodi, kaže da nema tremu, odnosno ona prolazi u roku keks i ne pokazuje je nikad. Više je izbezumi kontakt oči u oči, kaže. 'Imala sam je prije prvog intervjua sa svjetskom zvijezdom Halle Berry prije šest godina, prije prvog javljanja uživo, prije prvog intervjua s Balaševićem i prve emisije 'Studija 45'', kaže voditeljica.

Vikleri i rašivena haljina

Simpatična Antonija Blaće, također vrlo vješta u improvizaciji, ne sjeća se verbalnih lapsusa, ali je imala problema s haljinama, viklerima, naušnicama i trepavicama. 'Vodila sam Big Brother i odjednom sam skužila da na glavi imam vikler, no kako je bio iza, nisam se micala do prve pauze kada smo to uspjeli riješiti. Slična situacija bila je i s rašivenom haljinom. Nasreću, ništa se od toga nije vidjelo na televiziji, baš kao ni kada sam vodila emisiju s naušnicom na kojoj je ostala cijena', rekla nam je Tonka.  Na kraju prve sezone Big Brothera koju je vodila, toliko su je ponijele emocije da je zaplakala. 'Kako su tekle suze, tako su mi se odlijepile i trepavice i sve je izgledalo grozno', smije se Antonija koja se prisjetila još jedne smiješne situacije. 'Kada sam vodila šou 'Hrvatska traži zvijezdu', ušla sam u prostoriju gdje su bili kandidati koji su vrištali od sreće, ovacije su punile dvoranu, a ja sam bila u šoku. Kad sam se okrenula, shvatila sam da je iza mene bio Zoran Mišić koji je bio totalna zvijezda i da je to sve bilo za njega', smije se voditeljica.

Studio Aston Martin

Nevena Rendeli na televiziji radi već sedam godina, pa je pokoji gaf bio neizbježan. 'Najdraži gaf mi je onaj koji se dogodio na snimanju na Hvaru za 'Boje turizma'. Snimali smo razgovor s jednim ribarom, a scena je izgledala tako da sam mu ja trebala prići dok je on u rukama držao kašetu ribe, pozdravila sam ga i rekla da bi mu dala ruku da mu je koja slobodna, na sto je on mrtav hladan odgovorio da ima on treću za mene! Na kraju je to završilo u best-of 'Boja turizma'', rekla je Nevena koja trenutno vodi 'In medias res'. Ali prisjetila se i kada su joj se zbog lapsusa i zarumenili obrazi.
'Najneugodnije mi je pak bilo kad sam uživo pozdravila gledatelje iz studija Aston Martin, naime, to je naša interna zafrkancija za studio Anton Marti, a meni je doslovno izletilo u emisiji. Uglavnom, otad se vise nitko prije emisije s tim ne zeza, a ja trpim šale na svoj račun već godinu dana... A Aston Martin nisam dobila', prepričala nam je.

BMW proglasila BMX


Ida Prester ispričala nam je svoj lapsus tijekom izvlačenja nagrade. 'Na izvlačenju nagradne igre u kojoj dobitnik dobiva BMW, ja sam izgovorila: 'A BMX dobiva…' Srećom, bila je tolika gužva da me čuo samo prvi red', prisjeća se Ida koja to ne povezuje s tremom, nego s umorom. Ali, kada je na Exitu prije dvije godine zaboravila tekst pjesme, nije bila riječ o umoru. 'Nastupali smo pred 40.000 ljudi. Od treme sam zaboravila točan tekst pjesme 'Bubblegum boy', pa sam počela iz sredine. Petra me samo čudno pogledavala, fanovi koji znaju pjesmu mislili su da je riječ o obradi, jedino je tata koji je bio u publici odmah sve skužio', priznaje Ida koju je tata odmah pri silasku s pozornice zaskočio s pitanjem: 'Kakvo je to petljanje na 'Bubblegum boy?'

Kriva informacija

Edita Misirić svoj početak televizijske karijere pamti po izravnom javljanju o rezultatima Davis cupa u Informativnu emisiju RTL televizije. 'Rezultati su trebali doći u zadnji čas, napravila sam tri moguće verzije, pa bih prema njima i pročitala onu točnu kada bi mi u slušalicu javili rezultate, no ja sam krivo shvatila informaciju i sve je krenulo nizbrdo. Dvadeset sekundi moga petljanja po papirima činilo se kao vječnost', rekla nam je iskreno Edita koja je priznala da se osjećala potpuno paralizirano. 'Nisam se mogla koncentrirati, a trema me dotukla skroz, molila sam se da se probudim', kaže voditeljica.

Edita Misirić

'Nasreću, nitko nije preživio'

Ipak, najbolniji gaf u udarnoj vijesti 'Dnevnika' učinio je Saša Kopljar koji je izjavio: 'Nakon šest dana potrage pronađena je olupina Cessne. Nasreću, nitko nije preživio.' Iako je vrlo brzo postao svjestan što je rekao i kasnije se javno ispričao obiteljima stradalih, ipak ostaje zapisan kao počinitelj jednog od najvećih gafova na hrvatskim televizijama.

Saša Kopljar
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više