SLAVNI I ZALJUBLJENI

Lejla od Tarika za Valentinovo neće dobiti ništa

14.02.2012 u 07:21

Bionic
Reading

Slave li slavni Valentinovo? Ako je suditi po Tariku Filipoviću, Idi Prester, Leoni Paraminski i Jeleni Popović Volarić, taj trend je definitivno prošao

'Ne znam ni na koji dan pada to famozno Valentinovo. Moj dečko i ja to ne slavimo niti obilježavamo na bilo koji način. Što se mene tiče, taj dan bi trebalo posvetiti toleranciji prema ljudima koji su samci. Pogotovo onima koji su sami zato što ne žele raditi kompromise i biti s nekim tko im ne paše samo da ne bi bili sami', kaže TV voditeljica Ida Prester za Extru. Ona i njezin dečko Davor Mandić, prave se da taj dan ne postoji. 'Ne želim da mi netko izvlači lovu u ime nekog izmišljenog praznika čiji je jedini smisao kupovina. Davor i ja se trudimo da nam Valentinovo bude svaki dan', kaže članica skupine Lollobrigida.

Glumica Leona Paraminski zna kada je Dan zaljubljenih, ali ni ona mu ne pridaje previše važnosti, a ove će ga godine provesti radno jer ima probe u kazalištu do kasno u noć. 'Ako naletim na frajera s ružama, kupit ću dečku jednu iz zafrkancije', otkriva 32-godišnja glumica kojoj je, kaže, dok je bila mlađa, Valentinovo bilo super, a tadašnji dečki obično su joj darivali ruže i bombonijere u obliku srca.

Ni Ecija Ojdanić nije pobornica Valentinova jer ljubav, kaže, treba slaviti svaki dan. 'No, s obzirom na cijelu histeriju oko tog praznika, volim kad me se muž sjeti na taj dan i kupi mi ružu', priznaje zvijezda TV serije 'Larin izbor'. Zauzvrat, ona će muža, redatelja Roberta Orhela, poljubiti i reći mu da ga voli. Velika bi joj želja bila da si toga dana priušte odlazak u kino, no zbog poslovnih obaveza Ecija sumnja da će joj se to i ostvariti.

Glumac i TV voditelj Tarik Filipović supruzi Lejli na Valentinovo neće ništa pokloniti jer ne osjeća ništa prema tom prazniku. 'Ne stvaram nikakav antagonizam prema tom danu, nego jednostavno nisam odrastao s tim praznikom, koji se počeo slaviti u posljednjih dvadesetak godina, pa mu nikad nisam pridavao veći značaj', izjavio je voditelj HTV-ova kviza 'Sve u 7'.

Valentinovo posebno ne obilježava ni spisateljica i scenaristica Jelena Popović Volarić: 'Nekako se dogodi da ga svake godine ili zaboravimo ili namjerno ignoriramo. Iako jako volim uzbuđenje i strku oko Božića, godišnjica i rođendana, Valentinovo mi se čini poprilično 'dječjim danom' koji nije zaživio kod nas. Ne mislim da je glupav, nego se jednostavno osjećam bedasto okružena silnim srcima, plišanim medvjedićima i anđelima', kaže kreativna producentica TV-serije 'Larin izbor'. Za sebe tvrdi da nije romantik na prvu loptu, pa stoga ne pridaje preveliku važnost Danu zaljubljenih. No da ima partnera kojemu je stalo do Valentinova, kaže, vjerojatno bi se prilagodila.