DITA VON TEESE:

Ne sramim se što sam striptizeta

11.02.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Tridesetdevetogodišnja Amerikanka ponosi se time što je sama osmislila svoj seksi lik - Ditu Von Teese. Od prirodne plavuše pretvorila se u crnku iznimno bijele puti, obožavateljicu umjetnog, retro glamura i tako osvojila svijet burleske

Upravo njoj pripisuje se velika popularnost burleske u posljednje vrijeme, a 39-godišnja starleta ne srami se svog posla. 'Većina plesačica burleske reći će vam da one nisu striptizete, no ne slažem se s tim. Ne vidim zašto je termin striptizeta obilježen kao loš! Niti jedan posao nije sjajan, no jasno dajem do znanja svojim fanovima da ovaj posao nije samo glamur i luksuz', smatra Dita.

'Ne vidim po čemu je ono što ja radim drukčije od rada neke glumice. One sjednu i kažu cijenu za pokazivanje grudi, stražnjice, potpunu golotinju. Kako je to različito od onog što ja radim?', oštro uzvraća svojim kritičarima.

Njezini nastupi danas se rasprodaju diljem svijeta, izdala je knjigu - Burlesque and the Art of the Teese, snimila kampanju za grudnjake Wonderbra i pokrenula liniju donjeg rublja, a istovremeno je bila zaštitno lice Cointreaua. Iako je slavu stekla udajom za ekscesnog rokera Marilyna Mansona, Dita danas o bivšem suprugu ne želi razgovarati, a pokazala je da je mnogo više od nečije ženice.

Rođena kao Heather Renee Sweet i prirodna plavuša, od malih nogu znala je da će nešto morati promijeniti.

'Od početka mi je bilo jasno da nikad neću biti Gisele ili Cindy Crawford. Danas su seksi preplanule i prirodne cure koje trče po plaži u bikiniju, no takav izgled je većini žena nedostižan. Shvatila sam da meni definitivno jest i pronašla sam alternativu - istražila sam što je meni seksi, a to je potpuna suprotnost plavuši u bikiniju', rekla je Dita. Ponosi se svojim umjetnim glamurom koji smatra jednostavnijim od prirodne ljepote kojoj žene teže.

'Obožavam filmove iz 1930-ih, 40-ih i 50-ih i izgled tadašnjih zvijezda: umjetne trepavice, crveni ruž, hrpa rumenila, plavo sjenilo. Te zvijezde bile su posvećene glamuru i shvatila sam da to mogu i ja! Mogu se odjenuti i našminkati kao one i mogu izgledati zanimljivije nego inače', dodala je. Rita Hayworth, Betty Grable, Elizabeth Taylor, Joan Crawford i Jane Russel samo su neke od njezinih modnih ikona, a s vremenom je kroz njihove imidže izgradila - svoj.

Ono što je čini posebno ponosnom su upravo njezini obožavatelji - veći dio njih su žene kojima je Dita uzor. S muškarcima, priznaje, ima manje sreće. 'Većina dečki s kojima sam hodala optuživala me da se odijevam ovako samo da bih bila u centru pažnje. Meni je ovo hobi i ne želim da me moji fanovi vide u trgovini u trenirci i tenisicama. Ostajem vjerna svom imidžu', objasnila je.

'Želim vidjeti ljude koji su uzbudljivi, a ne hrpu cura koje samo trpaju na sebe posljednje trendove', zaključila je.