KEIRA KNIGHTLEY:

'Trebala mi je votka za scene seksa'

24.01.2012 u 09:27

Bionic
Reading

Postala je ime u obiteljskim filmovima kao što su 'Baš kao Beckham' i 'Pirati s Kariba', ali Keira Knightley sada osvaja obožavatelje novim filmom 'Opasna metoda' u kojem glumi mladu rusku židovku Sabine Saperlein, pacijenticu koja sa svojim liječnikom Carlom Gustavom Jugom ulazi u sadomazohistički odnos. Za scene seksa hrabrila se alkoholom

Keira Knighley priznala da joj je bio potreban alkohol prije nego što je odglumila seksualno eksplicitne scene.

26-godišnja glumica kaže da je pila votku prije snimanja da bi skupila hrabrost. Kraj scene slavila bi obično šampanjcem.

'Snimali smo te scene jednom ili najviše dva puta. Votka nam je smirivala živce, a nakon alkohola možete stvarno ići daleko', izjavila je za časopis Culture.

'Nakon snimanja pili bismo šampanjac. Pili smo zapravo dosta šampanjca. Votka i šampanjac su jako dobra kombinacija.'
U erotskim scenama vidi se kako je Jung tuče kožnim remenom, a kasnije obnaženih grudiju leži u krevetu.

'Opasna metoda' redatelja Davida Cronenberga priča je o odnosu dvojice slavnih psihoanalitičara, Carla Junga i Sigmunda Freuda. Viggo Mortensen glumi Freuda, Michael Fassbender Carla Junga, a Knightley Sabinu Spielrein, koja dolazi u psihijatrijsku bolnicu u stanju histerije te je liječi Carl Jung. Film prati kako se iz odnosa pacijentice i liječnika rađa ljubavna veza te prati svađu Junga i Freuda. Scenarij se temelji na knjizi Johna Kerra iz 1993. godine 'A Most Dangerous Method: The Story of Jung, Freud and Sabina Spielrein'.

Knightly je izjavila da je inspiraciju za psihotični lik koji je tumačila pronašla u slikama Francisa Bacona. Slavna se glumica pokušava odmaknuti od mekših uloga koje su je proslavile, poput romantične komedije 'Zapravo ljubav' i 'Baš kao Beckham'. No govoreći na festivalu u Veneciji, gdje je film premijerno prikazan prošle jeseni, insistirala je na tome da je 'Opasna metoda' povijesna drama. 'Snimala sam dosta povijesnih drama. Jako ih volim jer sam zainteresirana za povijest i privilegija da igram takve uloge dio je mog posla.'

Bit će zvijezda i u novoj adaptaciji 'Ane Karenjine' Toma Stopparda.

Glumica je u vezi s Jamesom Rightonom, pjevačem i klavijaturistom grupe Klaxons. Prošle je godine prekinula šestogodišnju vezu s glumcem Rupertom Friendom kojeg je upoznala kad su zajedno glumili u filmu 'Ponos i predrasude', piše Daily Mail.