Estrada JELENA ROZGA

'Nina Badrić ide na Eurosong jer sam ja odbila'

Jelena Rozga pobija šuškanja da se na HTV-u vijećalo i odlučivalo hoće li na Eurosong ona ili Nina Badrić, kao i to da je Nina izabrana zbog 'urbanog glazbenog izričaja'. Objasnila je što se zapravo događalo

'Urednici s HTV-a su me pozvali još lani da sudjelujem na ovogodišnjoj Dori i predstavljam Hrvatsku na Eurosongu u Bakuu. Tada sam odgovorila da mi je takav poziv velika čast, ali u mojim aktualnim planovima nema Eurosonga jer sam se fokusirala isključivo na našu regiju', rekla je Jelena Rozga za Jutarnji list.

Tu je tvrdnju potvrdio i Ivan Horvat, glavni urednik portala eurosong.hr. 'Već nakon Düsseldorfa govorilo se da će se odustati od talent showa kakav smo imali lani jer takva selekcija hrvatskog predstavnika nije donijela ploda. HTV je bio vjeran tradiciji Dore i natjecateljskom konceptu pa je za ovu godinu predvidio izbor pobjednika, ali da se izbaci gledatelje iz glasačkog odabira te da glasa samo struka.' Izvođači su pozvani prema nekom pozivnom natječaju, a početkom prosinca HTV je odlučio pozvati: Jelenu Rozgu, Massima, Miroslava Škoru, klapu Intrade, Tončija Huljića, tj. bend Madre Badessa, Ninu Badrić i Coloniju, otkrio je Horvat.

Osim Jelene Rozge, odustali su Massimo i Huljić. Najveća se rasprava vodila oko klape Intrade i Nine, a urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi odlučila se za Ninu kao najjače ime naše estrade.

Rozga je inače vodila u internetskoj anketi u ex-Yu, a Nina je bila tek deseta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više