VI BIRATE

Koji frajer je obilježio ovu godinu?

27.12.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Dok je Ivan Herceg u ulozi Jakova u seriji 'Larin izbor' osvajao srca brojnih obožavateljica, Marko Tolja je to činio na plesnom podiju, a Mate Janković u kuhinji slasnim receptima, no oni nisu jedini kojima je ova godina bila baš njihova, a koji je to frajer doista obilježio ovu godinu, odabrat ćete upravo vi

Dva fatalna glumca, Stefan Kapičić i Ivan Herceg, po mnogima odgovaraju opisu frajera iz snova, a upravo se između njih dvojce lijepa Lara (Doris Pinčić) u seriji 'Larin izbor' ne može odlučiti. Koga ne bi osvojio tamnokosi muškarac koji obećava bezuvjetnu ljubav? Upravo zbog tih uloga Stefan i Ivan su se našli na našoj listi frajera koji su obilježili 2011. godinu. Stefan je ove godine zaigrao ulogu Nikše i osvojio ne samo Larino srce, već i srca brojnih obožavateljica. Osim toga, nedavno se družio i s vukovima i autističnom djecom kako bi se što bolje pripremio za ulogu Mowglija predstavi 'Govornica'. Osim što se mentalno i psihički priprema za uloge, Stefan pridaje veliku pažnju i svom fizičkom izgledu. 'Moje tijelo je moj instrument i dužan sam održavati ga u korektnom stanju', nedavno je izjavio glumac.

Ivan Herceg ove godine stekao je hordu obožavateljica, a u istoimenoj seriji glumi Jakova i protiv Nikše se bori za Larino srce. Otkako ga svakodnevno gledamo na malim ekranima, Ivanovo ime povezuje se s mnogim krasoticama hrvatske estrade. Tako su se spominjale Žanamari Lalić, Nives Čanović, pa čak i njegova kolegica Jelena Perčin, no Ivan je uvijek sve demantirao. Samozatajni Zagrepčanin tek je nedavno otkrio kako u njegovom životu postoji samo jedna žena, no da se još uvijek upoznaju.

Sapunice domaće produkcije ove godine privukle su brojne gledatelje, a u 'Ruži vjetrova' rijetko tko nije zamijetio glumca Roberta Kurbašu. Visok i zgodan, jedan od najzaposlenijih glumaca u Hrvatskoj te ugledno TV lice, Robert u 'Ruži vjetrova' tumači ulogu odvjetnika, a je li ovo bila baš njegova godina, odlučujete vi.

U moru glumaca ove godine izdvojilo se i ime Filipa Juričića koji u seriji 'Larin izbor' glumi zločestog i opakog Dinka Bilića. Nakon što snimio seriju 'Ljubav u zaleđu' Filip se s malih ekrana povukao na duže vrijeme, a kad je opet zaigrao ulogu u sapunici osvojio je mnoge. Moglo bi se reći kako je ova godina bila iznimno uspješna za ovog zagrebačkog glumca.

Među brojnim kandidatima iz glumačkog miljea izronila su i dva glazbenika čiji je nastup nedavno napunio i Koncertnu dvoranu Lisinski. Pogađate, radi se o slavnim violončelistima 2 Cellos, Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru. Nakon iznimno uspješne turneje po Australiji s Eltonom Johnom, dečki su nastavili nizati svjetske uspjehe. Tako su snimili i epizodu za popularnu američku seriju 'Glee'.

U glazbenim vodama u posljednje vrijeme se često spominjalo i ime pjevača Marka Tolje koji je u ovogodišnjem šouu 'Ples sa zvijezdama' s plesnom partnericom Anom Herceg otplesao do same pobjede. Zgodni pjevač velik je ljubimac žena, a mnoge je u šestoj sezoni popularnoga šoua iznenadio i plesnim vještinama. No, usprkos brojnim obožavateljicama, Markovo srce pripada manekenki i ekonomistici Ani Ivančević, koja ga je, kako kaže, osvojila time što se smije svim njegovim glupostima.

Prva sezona 'Masterchefa' donijela je i prvog hrvatskog chefa, kojemu žene jednostavno ne mogu odoljeti. Slasnim receptima i simpatičnošću, tamnokosi kuhar Mate Janković osvojio je brojna ženska srca, a posebice srce Zadranke Ivane Babić. Nakon 'Masterchefa' i otkrivanja kulinarskih tajni i trikova, zvanje kuhara je postalo popularnije no ikada. Mnoge je Mate osvojio svojom iskrenošću te zadivio velikim znanjem gastronomije, a jednom prilikom je otkrio i kako je kuhao za sve naše predsjednike, celebove, ali i za Catherine Zetu-Jones i Maichaela Douglasa.

Na našoj listi pravih frajera koji su svojim postignućima obilježili 2011. godinu našlo se i ime redatelja Daniela Kušana čiji je film 'Koko i duhovi' nastao prema istoimenom romanu za djecu Ivana Kušana. Rođeni Zagrepčanin diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a više od deset godina radi kao redatelj i scenarist. Njegova ekranizacija popularnog dječjeg romana 'Koko i duhovi' starijima je dala mogućnost da se prisjete djetinjstva, a mladima približila roman koji je neizostavan na svakom popisu lektire. Film je zanimanje izazvao još ljetos na festivalima u Puli i Motovunu, gdje je prikazan u prepunim kinima te je ubrzo 'Koko i duhovi' postao domaći film s najboljim kinootvaranjem u posljednjih pet godina.

Nakon što ste se upoznali s frajerima koji su obilježili ovu godinu na izmaku, dobro razmislite, pogledajte galeriju, pa potom odaberite koji je, po vašem mišljenju, ipak bio najveći i koji je obilježio 2011. godinu.