Estrada PLAGIRALA DIZAJN

Ivanka Trump optužena da je kopirala dizajn sandala

  • Autor: tportal.hr
  • 23.12.2011 18:04:24
  • 23.12.2011 10:25:21

Bogata je nasljednica optužena da je 'namjerno i napadno' kopirala dizajn Derek Lam sandala koje je potom prodavala po puno nižoj cijeni

Ivanka Trump suočena je s pravnim postupkom nakon što je optužena da je kopirala sandale koje je dizajnirao Derek Lam. Luksuzni brand u svojoj tužbi piše da je 30-godišnja bogata nasljednica 'napadno i namjerno kopirala' njihove Ayami

sandale koje stoje 780 dolara, navodi Daily Mail.

Tvrde da će prodaja njezinih sličnih sandali koje nudi za samo 150 dolara financijski oštetiti brand Derek Lam.
U pismu koje je poslao odvjetnički tim traži se da se prodaja kopiranih cipela obustavi u roku od sedam dana. 'Vidjeli smo i prije vrlo slične kopije, ali nikada nismo vidjeli cipele koje su sto posto kopija naših. Morali smo zbog ovoga prosvjedovati', izjavio je Jan-Hendrik Schlottmann, izvršni direktor tvrtke Derek Lam.

Iako Ivanka Trump nije još komentirala slučaj, čini se da su već poduzete mjere: plagirane sandale više nisu dostupne na web stranici Ivanke Trump.
Zaštita autorskih prava dizajnera osjetljiva je tema kojom se sve više bavi Vijeće modnih dizajnera Amerike koje pomaže svojim članovima da bolje zaštite svoj dizajn od jeftinijih replika.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više