VATRENO VJENČANJE

Giselini tjelohranitelji pucali na fotografe

07.04.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Druga ceremonija vjenčanja brazilske manekenke Gisele Bundchen i igrača američkog nogometa Toma Bradyja nije prošlo idilično poput prve. Za vrijeme obreda koji se održavao na Kostarici, tjelohranitelji slavnog poput para otvorili su vatru na fotografe, što je potvrdila i policija

'Nisam vidio tko ima oružje. Pucali su na mene i ranije, ali kad sam pokrivao rat u Iraku ili kad sam bio u Izraelu. Ovo je smiješno', rekao je jedan do fotografa na kojeg su pretjerano brižni Giseleini čuvari otvorili vatru.

Pripadnici lokalne policijske službe Jose Aguero potvrdio je magazinu People da su zaprimili dojavu o pucnjavi te da se to ispituje. Rekli su i da se Gisele i Brady neće smatrati odgovornima za postupke tjelohranitelja, a policija treba obaviti razgovor sa svima koji su bili prisutni te večeri.

Prema izjavama svjedoka, jedan metak pogodio je zadnje staklo na SUV-u, a zatim je prošao i kroz prednje vjetrobransko staklo promašivši dva prestrašena fotografa.

Svoj susret s Giseleinim čuvarima zorno je opisao Yuri Cortez, šef agencije France Press za Srednju Ameriku: 'Vraćao sam se nakon što sam snimio nekoliko fotografija s vjenčanja, a kad sam ušao u automobil koji se nalazio odmah ispred imanja, jedan američki čuvar pokušao me zadržati. Htio mi je oduzeti fotoaparat, memorijsku karticu i tražio je da mu pokažem fotografije koje sam snimio. To sam odbio, a zatim je naišlo još nekoliko čuvara. Rekli su mi da se izgubim. Počeo sam hodati i jedan od njih me uhvatio za ruku i zavrnuo mi je iza leđa, a usput mi je zgrabio i ruksak. Rekao mi je da ne mogu otići, na što sam mu odgovorio da me samo policija može zadržati, ne i oni. U tom trenutku izašla su dvojica muškaraca od kojih je jedan tvrdio da je Bradyjev prijatelj i ljutito su me tražili da im pokažem.'

Kad se Cortez zajedno s prijateljem Carlosom Avilesom pokušao odvesti autom, za njima su pripadnici osiguranja zapucali. 'Mogao sam izgubiti život zbog nekih fotografija za koje Gisele nije željela da se pojave u tisku. Jesu li oni ludi', rekao je fotograf nakon incidenta.