PETRA MAROJA:

'Otkako sam smršavila ne skidam osmijeh s lica'

25.11.2011 u 11:07

Bionic
Reading

Petra Maroje sretna je jer je tjelovježbom, promjenom načina života i prehranom uspjela stabilizirati rad štitnjače, pa je uspjela izgubiti deset kilograma. Kaže da nikada nije imala više energije

Dakle, Petra, pisalo se da si smršavila čak devet kilograma u par mjeseci, kako ti je to uspjelo?
Istina je da sam smršavila. Sad se brojka popela na deset kilograma i prezadovoljna sam sama sa sobom i rezultatima. Kao što neki znaju, bolujem od poremećaja rada štitnjače, međutim, žlijezda se stabilizirala, a sa njom i hormoni, a uz odgovarajuću prehranu i barem malo tjelovježbe u World Class Fitnessu bilo je nemoguće da izostanu rezultati.

Jesi li se namučila?

Mislim da se za sve u životu moraš namučiti, pa tako i za dobar izgled.

Što te potaklo da se odlučiš za taj korak?
Nije to bio nikakav veliki korak. Ja sam od svoje četrnaeste godine u svijetu mode, od toga sam deset godina živjela i radila u inozemstvu i nisam nikad imala problema s viškom kilograma, ali život je nekad nepredvidljiv, ne možeš utjecati na njega, pa tako ni ja na svoj problem sa štitnjačom. Trebalo mi je dugo vremena, skoro dvije godine, da izbacim stres iz svog života i nađem svoj mir. A uz taj dugo željeni duševni mir smirili su se hormoni i sve je sjelo na svoje mjesto. Napokon!

Svaka čast, ali nemoj sada izgubiti svoje zamamne obline…
Obline sam imala uvijek, čak i kad sam imala svojih nekad standardnih 55 kilograma. Tako sam građena.

Što kažu prijateljice?
Njima je drago sto sam zadovoljna i sretne su zbog mene.

Jesi li na nekoj rigoroznim dijetama i dalje?
Nisam ni bila na rigoroznim dijetama. Mislim da uz fini shake od proteina i malo tjelovježbe nekakav pretjeran napor i ne osjetiš. Ako si lijen, onda će svi rezultati u životu općenito izostati.

Što radiš, otkrij nam tajnu?

Nema tu puno tajni, sve sam vam rekla. Kad si zadovoljan sam sa sobom i voliš samog sebe, onda možeš voljeti i druge. Zato ja ne skidam osmijeh s lica u posljednje vrijeme.

Jesi ikada prije bila na dijeti?

Nisam nikada u životu bila na dijeti jer sam bila prirodna mršavica, ali tijelo se s godinama mijenja i metabolizam usporava. Mislim da većina nas treba s godinama paziti na prehranu, zato i uzimam preparate koji su izbalansirani proteinski obroci, niskokalorični, hranjivi, te ne osjećam glad. Uz to je obavezna konzumacija vode, i to najmanje tri litre vode na dan. Toliko sam zadovoljna takvim načinom prehrane da sam počela i raditi u Herbalifeu jer ima još toliko ljudi kojima je pomoć u prehrani potrebna.

Što ima novo kod tebe?
Kod mene ima puno toga novog, ali nekako pokušavam svoj privatni život držati što dalje od javnosti. Mogu vam samo reći da uspješno obavljam svoje fakultetske i poslovne obaveze i da sam jako sretna i puna energije! Zadovoljna sam i mislim da se to jako vidi na meni.