OTKRIO U EMISIJI

Kako se Šerbedžija osramotio pred Angelinom Jolie

16.11.2011 u 06:49

Bionic
Reading

Objavljena je snimka emisije 'Ćirilica' u kojoj je gostovao Rade Šerbedžija i govorio o svom poznanstvu s Angelinom Jolie

Na prvom susretu s Angelinom Jolie, Rade Šerbedžija se pomalo osramotio pred velikom zvijezdom jer se glumica dobro pripremila za susret - znala je ne samo njegove filmove, nego i pjesme koje je pjevao, a Rade nije gledao nijedan njezin film, iako je čuo da je ona najveća svjetska zvijezda. Tu je anegdotu popularni glumac otkrio u svom nastupu u emisiji 'Ćirilica'.

Radin holivudski agent odbio je prijedlog da zaigra u redateljskom debiju Angeline Jolie 'U zemlji krvi i meda' jer je glumac davnih dana odlučio da neće glumiti ni u jednom filmu koji se bavi ratom u bivšoj Jugoslaviji. Prethodno je odbio ponudu svog omiljenog glumca Genea Hackmana da glumi Arkana, a potom i Richarda Gerea za ulogu bjegunca Radovana Karadžića u filmu 'Lov u Bosni'.

'Prihvatio sam uloge ruskih mafijaša, ali nikad nisam pristao glumiti Željka Ražnatovića Arkana i Radovana Karadžića. Sad mi je žao što nisam prihvatio te uloge. Međutim, tada su ratne strahote još bile svježe i bojao sam se da Arkan i Karadžić u mojoj interpretaciji ne budu previše simpatični svijetu', rekao je Šerbedžija.

No Angelinu Jolie nije mogao odbiti. Kad su se našli, Rade se iznenadio time što Angelina nije htjela probati njegovu janjetinu s ražnja, u kojoj je prethodno uživala Charlize Theron, nego je odabrala carpaccio i jedva pristala na malo ribe, da ne pokvari liniju.

Tražila je i da joj Rade otpjeva sevdalinku koju je čula i vidjela u njegovoj interpretaciji preko interneta te se ta pjesma našla i u filmu koji kreće u kina u prosincu.