TOP LISTA PRIJATELJA ŽIVOTINJA

Iva Majoli proglašena najokrutnije odjevenom zvijezdom

15.11.2011 u 17:49

Bionic
Reading

Nevladina udruga Prijatelji životinja objavila je novu Top ten listu negativaca i pozitivaca, odnosno popis deset najistaknutijih neprijatelja i prijatelja životinja u Hrvatskoj. Na listi se našla i bivša tenisačica Iva Majoli koju su Prijatelji životinja smjestili na prvo mjesto liste najokrutnije odjevenih hrvatskih zvijezda

Prijatelji životinja sastavili su listu najokrutnije odjevenih hrvatskih celebrityja koji, kako se navodi, 'svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosviještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima, ulovljenima, mučenima i ubijenima zbog mode i glamura'.

Na prvom mjestu je bivša tenisačica Iva Majoli. Slijede je bivša manekenka i supruga nogometaša Boška Balabana, Iva Balaban, te pjevačica Maja Šuput. Na četvrtom mjestu je Vlatka Pokos koja je zbog svoje kolekcije bundi od prirodnog krzna česta meta Prijatelja životinja.

Na listu najokrutnije odjevenih hrvatskih celebrityja plasirale su se i pjevačica grupe E. T. Katarina Rautek, glumica, spisateljica i scenaristica Jelena Popović-Volarić, glumice Dolores Lambaša i Jelena Perčin, manekenka Lorena Ćavar te bivša skijašica Nika Fleiss

Na prvom mjestu liste pozitivaca je KHL Medveščak koji je dao potporu udruzi Prijatelji životinja u apelu za spas slunjskog medvjeda. Drugo mjesto pripalo je Kristini Vilk, Miss sporta Hrvatske koja je postala zaštitno lice kampanje 'Lovite rezultate, ne životinje'.

Među pozitivcima su i poznata TV lica - Renata Sopek koja se priključila kampanji 'Zeleni ponedjeljak' te bračni par Mirna i Mario Valentić koji su se pak priključili kampanji 'Ne uzimajte životinje ako ćete ih napustiti!'. Tu je i pjevač Luka Nižetić i dm koji su se priključili kampanji 'Ja volim životinje' za pomoć životinjama utočišta Ianua.