ZVIJEZDA KOJA ŽIVI S MAMOM

Kristen Dunst izbjegava crvene tepihe

10.11.2011 u 09:13

Bionic
Reading

Iza nje su deseci uloga, buran život i liječenje, superspektakli i art-uspješnice, pa i uloga života – sve to u manje od trideset godina života. Kirsten Dunst otvoreno govori kako je sve to preživjela

'Kao glumica, morate biti senzibilni i ranjivi i morate to otvoreno pokazati u svom poslu. Ali s druge strane, od vas očekuju da budete 'superdruštveni' i šarmantni i ljupki prema svima kada su u pitanju društveni događaji. To je čudna podvojenost, nije normalno očekivati od bilo koga da sve to objedini.'

To su riječi Kirsten Dunst, koja je nastupila u američkoj TV emisiji Ellen. U otvorenom razgovoru objasnila je teškoće i posrtanja koja je imala u privatnom životu. Kirsten glumi od svoje sedme godine, svjetska zvijezda postala je s pojavom Spidermana, kada joj je bilo dvadeset i sada, s nepunih trideset, može reći da za sobom ima čitavu glumačku karijeru, ogromno životno i glumačko iskustvo. Radila je u najvećim holivudskim produkcijama poput serijala o čovjeku-pauku, ali i u projektima kao što su 'Vječni sjaj nepogrešivog uma' ili 'Marija Antoaneta'. No kruna njezine dosadašnje karijere glavna je uloga u 'Melankoliji' genijalnog danca Larsa von Triera, za koju joj proriču nominaciju za Oscar sljedeće godine.

Sada je Kristen bez sumnje na vrhu, no prije dvije godine bila je u teškoj fazi, zbog koje dvije godine nije snimala. 'Morala sam se odmaknuti. Kad vam je dvadeset i sve vam se to događa, poželite se malo povući, skloniti', objašnjava glumica. Iza nje su bile godine droga i alkohola i na kraju liječenje i rehabilitacija. Premda ona sama poriče da se liječila od ovisnosti, a svoje zdravstvene tegobe tumači depresijom.

'To nije tema o kojoj mi je lako govoriti, to su vrlo osobne stvari', kratko je objasnila u TV emisiji koju citira celebitchy.com. No sada si je sredila život – i kako on izgleda? Živi s mamom u New Yorku, trudi se sačuvati jednostavnost obiteljskog života.

'Moja mama, baka, moja teta koja dolazi u posjete, moji rođaci – svi živimo tamo. Tri generacije žena i tri mačke.' Objašnjavajući svoju novu životnu filozofiju, želi istaknuti koliko se razlikuje od uobičajene holivudske zvijezde. 'Izbjegavam crvene tepihe. Mislim, oni su nužni za promociju filma, ali nikada me nećete vidjeti na nekom događaju samo da bih se pokazala na crvenom tepihu. Ako se obistine prognoze, onaj oskarovski u Los Angelesu čeka na nju.