SVE ZBOG TOMA CRUISEA

Scijentolozi napadaju South Park

25.10.2011 u 03:55

Bionic
Reading

Nije nepoznato da Scijentološka crkva ima dugu povijest napadanja svojih istaknutih protivnika koristeći taktiku objavljivanja prljavog rublja i pokušavajući im na svaki način zagorčati život. Ne iznenađuje stoga što je krenula prema autorima serije 'South Park', Mattu Stoneu i Treyu Parkereru. Time su, navodno, branili čast svog uglednog člana, slavnog glumca Toma Cruisea

U jednoj od epizoda kultne animirane serije iz 2005. ismijavan je žestoko Tom Cruise: legendarni nastavak naslovljen 'Uhvaćen u ormaru' izrugivao se scijentolozima i Tomu Cruiseu, piše stranica New Humanist. Mali rat scijentologa protiv Erica Cartmana, Broflovskog i ostalih dječaka iz gradića u Coloradu postao je poznat posljednjih mjeseci zahvaljujući bivšem izvršnom direktoru Crkve Martyiju Rathbunu koji je na svom blogu počeo objavljivati interne dokumente crkve. Njegov posljednji post objavljuje dokumente iz 2006. koje je prikupila neka vrsta interne crkvene obavještajne službe (točan i pomalo zastrašujući naziv ureda je Church's Office of Special Affairs) indicirajući da bi Stone i Parker trebali biti pod istragom kako bi se pronašli neugodni detalji iz njihove biografije. Dokument upućuje na to da se te informacije mogu nabaviti prikupljanjem i analizom smeća, kupnjom snimaka telefonskih razgovora, hakiranim rezervacijama za avionske letove i na crno kupljenim bankovnim računima

'Kopanje po smeću njihovih protivnika poznata je taktika scijentologa', kaže za časopis Village Voice Tony Ortega koji godinama neumorno prati aktivnosti ove religijske organizacije.
'Snimke telefonskih razgovora. Bankovni izvodi. Osobna pisma koja otkrivaju neku slabu točku. Tražit će koju vrstu alkohola pijete i koliko. Liječnički recepti. Proučit će kako se hranite. Mogu puno toga saznati o vama analizirajući vaše smeće', objašnjava Ortega.

Zato pazite, savjetuje stranica New Humanist: ako se planirate šaliti ovih dana na račun Toma Cruisea, promislite dvaput o tome što bacate u kantu za smeće.