GEORGE CLOONEY

Ne koristim Twitter jer navečer uvijek pijem

20.10.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Povodom filma 'Martovske ide', u kojem glumi guvernera koji se nađe u prljavoj predsjedničkoj kampanji, George Clooney otkriva svoje političke stavove

'Kada je moj otac bio u utrci za Kongres 2004. godine, shvatio sam da ne postoji šansa za uspjeh bez kompromisa. Kada govorimo o tome dopuštaju li ljudi kandidatima slabosti, mislim da je često problem prikrivanje pogreške. Vjerujem da bi Watergate bio potpuno drukčiji da je Nixon odlučio spaliti dokaze', rekao je Clooney za Time.

Na pitanje je li razočaran u Obamu, rekao je da je više ljutit na ljude koji ga ne podržavaju, odnosno 'ne čuvaju mu leđa'. 'Republikanci imaju tu sposobnost da sve upakiraju u celofan i prezentiraju znatno bolje od stvarnog stanja. Demokrati su u tome loši', rekao je glumac. 'Privatno se nikad ne bih kandidirao, štoviše bježim od politike, moj posao je puno zabavniji', dodao je.

Osvrnuo se i na svoj rad u projektu Satellite Sentinel vezan uz pokušaj sprečavanja nastavka rata sjevera i juga Sudana. 'Zahvaljujući kamerama i fotografijama pronašli smo masovne grobnice i sve ćemo to dostaviti UN-u. Ne želim da mi slavni uzimamo sav medijski prostor, dobar dio tog kolača trebao bi dobiti i sudanski predsjednik', dodao je slavni humanitarac.

Otkad je vlasnik luksuznog imanja na talijanskom jezeru Como, priznaje da ima sve više znatiželjnih koji žele vidjeti taj ogroman posjed. 'Svake godine slušam da sam sve više platio to imanje, sad se trenutno priča o 25 milijuna dolara. Naravno da nisam toliko platio', rekao je šarmantni glumac.

Osvrnuo se i na društvene mreže i priznao da nije na Twitteru jer navečer najčešće pije. 'Ne želim da nešto što sam napisao u ponoć okonča moju karijeru, tipa 'možete me poljubiti u guzu', i to pogrešno napisano', kaže duhoviti glumac.