SLUČAJNOST ILI...

Sve žene slavnog dr. Housea imaju nesretan ljubavni život

15.10.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Sva tri lika u seriji pridonose zanimljivosti i potpunosti, bez kojih ni Hugh Laurie, koliko god bio nenadmašiv, ne bi uspio 'zarobiti' publiku i postići planetarnu slavu. A sve tri glumice imaju i sličan život izvan serije

Sa šestom sezonom o ironičnom, sarkastičnom, vrlo često bezobraznom, ali nadasve briljantnom dr. Gregoryju Houseu na male ekrane vraćaju se i žene koje upotpunjuju

svakodnevicu liječnika koji povremeno gubi vezu s realnošću. Lisa Cuddy, Allison Cameron i Remy Hadley zvana Trinaestica – tri su lika popularne i Emmyjem nagrađivane dramske serije koja imaju jednu zajedničku karakteristiku – tolerantnost.

Tolerantnost na poniženja i podcjenjivanja koja u pravilu doživljavaju od svog šefa, ekscentričnog liječnika Housea. Najdugovječniji lik među njima, lik Lise Cuddy, što ga tumači Lisa Edelstein, prati Housea od njegovih samih početaka. Lisa je upraviteljica bolnice Princeton-Plainsboro, ali i žena s kojom House ima nedefiniranu vezu. Granica između ljubavi i mržnje u njihovu je slučaju dovedena na sasvim tanku liniju. Nakon što je House u trenutku svojih ludila maštao o fizičkom odnosu s zgodnom Lisom, ostaje otvoreno pitanje kako će ona reagirati sada kada zna da ima šanse za ispunjenje ljubavnog života.

Doktorica Cameron (Jennifer Morrison) bila je dio Houseova dijagnostičkog tima. Njezini kolege bili su uvjereni da je potajno zaljubljena u svog karizmatičnog šefa, a nakon što je prešla raditi na hitnu, zamjenjuje ju Trinaestica (Olivia Wilde), prelijepa biseksualka čijem se inteligentnom umu divio i sam House.

Tajanstvena baš poput dr. Lise Cuddy
Lisa Edelstein u svojoj se glumačkoj karijeri susretala s brojnim kontroverznim ulogama. Tako je u seriji 'Relativity' glumila lezbijku, a u 'Ally McBeal' transseksualku. Pojavljivala se i u serijama 'Seinfeld', 'Frasier', 'Hitna služba' te 'Sutkinja Amy'.
Od početka snimanja 'Dr. Housea' u glumačkoj je ekipi, a za ulogu Lise Cuddy dobila je People’s Choice Award. Iako ju je ta uloga proslavila, Lisa je najavila da se u osmoj sezoni serije neće pojaviti. Osim glumom, bavi se i režiranjem kazališnih predstava, a poznata je i kao aktivistica za ljudska prava. Njezin ljubavni život pravi je misterij, a jedna od znanih činjenica jest to da se nikada nije udavala.


Olivia Wilde
Njezin je lik volio Housea, a glumica Chasea
Lijepa se 32-godišnja Jennifer Morrison, osim glumom, bavi i modelingom te filmskom produkcijom. Prvi se put na platnu pojavila s petnaest godina uz Richarda Gerea i Sharon Stone u filmu 'Raskrižje', a imala je zapažene uloge u 'Gospodin i gospođa Smith' te serijama 'Dawson’s Creek' i 'Kako sam upoznao vašu majku'. Ipak, najveću joj je slavu donijela uloga empatične liječnice Allison Cameron u 'Dr. Houseu'.

Tri godine bila je u vezi s kolegom iz serije, Jesseom Spencerom (dr. Chase), a nakon što su razvrgnuli zaruke, Jennifer je utjehu pronašla u glumcu Amauryju Nolascu, poznatijem kao Fernando Sucre iz 'Zakona braće'.

Biseksualka koja je bila vjerna princu
Pravim imenom Olivia Jane Cockburn, Oliva Wilde (umjetničko prezime uzela je prema Oscaru Wildeu) već s dvije godine znala je da se želi baviti glumom. Postala je poznata ulogom u tinejdžerskoj seriji 'The O. C.', nakon čega se počela pojavljivati i u filmovima. Ekipi 'Dr. Housea' pridružila se u četvrtoj sezoni, a svojom je pojavom odmah privukla pažnju medija.

Nedavno se ta prekrasna glumica razvela od talijanskog princa Taoa Ruspolija s kojim je bila u braku od devetnaeste godine, ali je izjavila kako nikad nije požalila što se tako rano udala. Iako je u zadnje vrijeme često povezivana s holivudskim ljepotanima poput Ryana Reynoldsa i Bryana Coopera, 27-godišnja Olivia te je medijske napise demantirala.