'NISAM MOGAO PRESTATI'

Ispričao se haker koji je objavio Scarlettine fotografije

13.10.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Haker Christopher Chaney koji je odgovoran za hakiranje mobitela i objavljivanje golišavih fotografija glumice Scarlett Johansson te hakiranja mobitela i elektronske pošte glumice Mile Kunis i pjevačice Christine Aguilere i intervjuu objasnio je motive svojih nedjela

Tridesetpetogodišnji Christopher Chaney iz Jacksonvillea s Floride objasnio je zašto je hakirao mobitele i e-mail račune slavnih osoba te priznao da mu je žao. Haker u intrervjuu CNN-u

kaže kako je hakiranje počelo zbog znatiželje, no vrlo brzo mu je krađa identiteta slavnih celebova postala pravom opsesijom.

'Nisam znao kako prestati, tako da mi je gotovo laknulo kad su došli i uzeli mi kompjutor. Duboko se ispričavam žrtvama, znam da se radi o teškoj povredi njihove privatnosti', rekao je Christopher Chaney.

Prema CNN-u, Chaney je bio u mogućnosti pogoditi lozinke e-mail pošte slavnih osoba tako što je pratio njihova javna nastupanja te slušao što govore; tako je jedan od tragova za pogađanje lozinke bilo - ime kućnoga ljubimca.

'Duboko se ispričavam, znam što sam učinio i vjerojatno sam jedan od najgorih narušavatelja privatnosti. Ti ljudi ionako imaju malo privatnosti, a ja sam cijelu situaciju samo pogoršao', rekao je Chaney koji je iz pritvora pušten uz deset tisuća dolara jamčevine.