Estrada GUBITAK OCA

Gibonnijevi najteži životni trenuci

Zlatan Stipišić Gibonni nedavno je iznenada izgubio oca, hvaljenog i svestranog umjetnika Ljubu Stipišića Delmatu. Omiljeni splitski kantautor s pokojnim se ocem najviše svađao zbog škole

Ljubo Stipšić Delmata umro je u noći s nedjelje 10. listopada na ponedjeljak 11. listopada u 74. godini u Splitu, a taj samozatajni umjetnik, muzikolog, aranžer, skladatelj, dirigent i najpoznatiji čuvatelj dalmatinske baštine prenio je ljubav prema glazbi na svoga sina koji zbog gubitka oca proživljava najteže trenutke, piše Story.

'Moj otac se bojao za mene. Bio sam loš učenik, imao sam puno neopravdanih. Učenje me nije privlačilo. Kad sam bio mlađi, mnogo sam toga zamjerao ocu, no kasnije smo postali dobri prijatelji', izjavio je jednom prilikom Gibonni, piše Story.

Od svog oca je naslijedio ljubav prema glazbi, no kaže da mu se pokojni Ljubo nikad nije uplitao u glazbeni odabir.

'Moj otac se nije miješao u moj glazbeni odabir. Najviše se brinuo da ne postanem loša osoba ili problematičan tip. Znao bi za mene reći: 'Pa dobro je završilo, ne provaljuje u trafike.' To je taj stari južnjački odgoj, nema protekcije', otkrio je slavni splitski autor.

Za svog tatu kaže da je bio iznimno predan poslu.

'Kod oca mi je drago to što je samuraj svoga posla, on sve radi do daske. Znali su za njega reći da je užasno težak i da je diktator, a kad bi prestali surađivati s njim, vidjeli bi da su im rezultati puno slabiji nego s 'diktatorom'', kaže Gibonni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više