GLUMICA I HUMANITARKA

Angelina Jolie stigla u Libiju u znak solidarnosti

11.10.2011 u 21:32

Bionic
Reading

Američka glumica i UN-ova veleposlanica dobre volje Angelina Jolie posjetila je u utorak Libiju kako bi pružila potporu humanitarnim organizacijama koje dopremaju pomoć stanovnicima Tripolija i Misrate, priopćila je Jolie

'Stigla sam u Libiju iz više razloga, željela sam na mjestu događaja vidjeti kako teče tranzicija i ostvaruju li se ciljevi Arapskog proljeća', rekla je slavna glumica.

'Zemlja se suočava s mnogobrojnim izazovima, prognanicima i izbjeglicama, vladavinom prava, sigurnošću, higijenskim problemima, teškoćama u zdravstvu, školstvu i drugim ljudskim potrebama. Svi se ti kamenčići moraju dobro posložiti u okružju pomirenja i pravde', istaknula je u priopćenju Jolie.

Dvodnevni posjet bio je prvi boravak Angeline Jolie u Libiji, no u lipnju je posjetila libijske izbjeglice na Malti i talijanskom otoku Lampedusa, a u travnju je bila u Tunisu kako bi dala potporu borcima za demokraciju.

Za boravka u Libiji, Jolie se sastala s predstavnicima UNHCR-a, Liječnicima bez granica i lokalnim nevladinim udrugama koji pomažu u dopremi pomoći stanovnicima Tripolija i Misrate.