JACQUES HOUDEK

Na moju žalost iskustvo s X-Factorom je gotovo

04.10.2011 u 07:47

Bionic
Reading

Zakašnjelo odobrenje boravišne vize za Englesku spriječilo je zagrebačkog pjevača da ostvari svoj san i uđe među najbolje kandidate britanskog talent showa 'X-factor'

Nakon gotovo tri godine pauze Jacques Houdek prošloga je četvrtka održao koncert pred zagrebačkom publikom u prepunom klubu Mansion na zagrebačkom Jarunu, a na koncertu je bilo publike svih generacija.

'Na to sam najponosniji. To mi govori da ljudi ipak slušaju dobru glazbu, svojim srcem i svojom glavom i svojim emocijama. Ja se uvijek jako ugodno iznenadim kad me stariji gospodin ili gospođa zaustave na cesti, priđu mi, prokomentiraju me, pohvale. Jako cijenim mišljenje upravo starijih ljudi, u najboljim godinama. U njihovo vrijeme je djelovao Ivo Robić i takve veličine. Iako je ono što ja pjevam daleko modernije od one glazbe koju su oni nekad slušali, oni najbolje prepoznaju tko zna pjevati, a tko ne', rekao je Jacques u razgovoru za Extru.

Na pitanje je li nezadovoljstvo domaćom glazbenom scenom bio razlog da se prijavi 'X-factor' odgovorio je da je dijelom i to razlog jer su svi pomalo rezignirani. Ja ne spadam u one ljude koji su nezadovoljni i depresivni. Do sada sam zaista imao mnogo sreće u karijeri. 'X-factor' je vjerojatno jedan od načina na koje sam sam htio testirati svoje granice i dokazati sam sebi da je ono što ja radim, i kako radim, i kako razmišljam - dobro i točno. No to iskustvo s 'X-Factorom' je, na moju veliku žalost, završilo', kazao je Jacques.