Estrada ZVIJEZDE MEĐU PROSVJEDNICIMA

Slavni podržali okupiranje Wall Streeta

  • Autor: tportal.hr
  • 3.10.2011 11:01:23
  • 3.10.2011 10:01:05

Susan Saradon, Alec Baldwin, Yoko Ono, Lupe Fiasco i Roseanne Barr neke su od zvijezda koje su se spustile na Wall Street i podržale prosvjednike

Pokret Okupirajte Wall Street, u sklopu kojeg sve veći broj aktivista već drugi tjedan prosvjeduje zbog nezajažljivosti multinacionalnih kompanija i financijskih institucija koje simbolizira Wall Street, dobio je podršku među brojnim zvijezdama čiji su ljevičarski stavovi i inače poznati, piše Huffington Post.

Iako pokret tvrdi da predstavlja 'drugi dio nacije', onaj dio građana koji ne zarađuje milijune dolara godišnje, dobio je podršku slavnih koji, unatoč visokim prihodima, vjeruju da vladina politika podržava velike korporacije na štetu građana. Oskarovka Susan Sarandon pridružila se prosvjednicima da bi im pomogla da se bolje organiziraju te jače prezentiraju svoju poruku. Udovica Johna Lennona Yoko Ono ovog je vikenda  podržala prosvjednike, a Mark Ruffalo pojavio se na demonstracijama nakon što je cijeli tjedan na Twitteru izražavao svoju podršku. Roseanne Barr održala je govor u kojem se zauzela za kombinaciju kapitalizma i socijalizma. 'Novi kapitalizam', za koji se Roseanne zalaže, je, kako kaže, sustav koji nagrađuje ambiciju i marljivost, ali se i skrbi za svoje najslabije dijete. Glumac Alec Balwin podigao je svoj glas protiv intervencije policijskih snaga i složio se da tržište treba reforme. Nije siguran hoće li se pridružiti aktivistima, ali podržava reformu Wall Streeta i regulaciju odnosa između korporacija i vlade. Aktivisti pokreta Okupirajte Wall Street već dva tjedna prosvjeduju protiv siromaštva i socijalne nejednakosti, visoke nezaposlenosti i svih oblika diskriminacije, globalnog zagrijavanja i genetski modificirane hrane, a financijsko-burzovni centar na Wall Streetu simbol je interesa protiv kojih se bore. Nekoliko puta su se sukobili s policijom koju optužuju za pretjerane reakcije, a jučer je privedeno čak 700 prosvjednika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više