ŠKOLA ZA KRALJEVNU

Kate na instrukcijama uči kako funkcionira država

21.09.2011 u 08:28

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea će održavati redovite sastanke s visokim dužnosnicima najuglednijih institucija u Velikoj Britaniji kako bi se pripremila za kraljevske dužnosti

Stručnjaci za pitanja političkih režima i vlasti, umjetnosti i medija davat će privatne će lekcije vojvotkinji od Cambridgea kako bi što više naučila o zemlji koju će jednog dana predstavljati, otkriva Daily Mail. Instrukcije će se održavati u dvorcu

St. James tijekom jeseni. Majka njezinog supruga, pokojna princeza Diana često se žalila kako je bez treninga i uputa bačena u službene kraljevske dužnosti. Navodno se lady Di bila požalila prijateljima da osoblje palače misli da se preko noći može prilagoditi ulozi princeze od Walesa.

Dužnosti nove članice kraljevske obitelji bit će još veće kad palača početkom godine otkrije kojim će dobrotvornim ustanovama i misijama Kate biti kraljevska zaštitnica.
'Vojvotkinja se informira o tome kako država funkcionira, upoznaje bolje nacionalne institucije i uči više o umjetnosti, medijima i vladi. To je proces koji će trajati nekoliko mjeseci', otkrio je izvor iz kraljevske obitelji.

Sljedeći će tjedan Kate i William otvoriti dječji centar u bolnici za onkologiju Royal Marsden u Suttonu gdje je princ William predsjednik.