UPALJEN ŽIVAC U MOZGU

Razmatra se još jedna operacija Miše Kovača

19.09.2011 u 21:35

Bionic
Reading

'Pjevač već neko vrijeme ima jake bolove u licu i vrtoglavice. Obavili smo sve pretrage. Upalio se živac u mozgu koji regulira bolove u licu', otkrio je dežurni liječnik, neurokirurg Vjekoslav Jeleč

Nakon mjesec i pol rehabilitacije Matu Mišu Kovača (70) prošlog tjedna otpustili su iz Krapinskih toplica. Tamo se oporavljao od tri teške operacije srca. Šibenskom pjevaču zdravstveno stanje opet se pogoršalo pa su ga iz toplica prebacili u KB Dubrava.

'Mišo već neko vrijeme ima jake bolove u licu i vrtoglavice. Obavili smo sve pretrage. Upalio se živac u mozgu koji regulira bolove u licu. Kad dođu nalazi, odlučit ćemo hoćemo li ga operirati', otkrio je dežurni liječnik, neurokirurg Vjekoslav Jeleč.

Dodao je da je to vrlo zahtjevna operacija mozga. Nalazi će, kaže liječnik, pokazati i može li pjevač podnijeti još jednu operaciju. Mišo trenutačno pije samo lijekove protiv bolova. Iscrpljen je i slabo jede, ali ne prima infuziju, rekao je dr. Jeleč. Kovač leži na odjelu neurokirurgije u apartmanu. Supruga Lidija (39), koja je stalno uz njega, tvrdi da Mišo neće ići na operaciju te da bi uskoro trebao ići kući.

Prije odlaska u toplice Mišo je u istoj bolnici operirao upaljeni živac iza uha s kojim je godinama imao problema. U bolnicama je smršavio 20 kilograma jer je izgubio apetit.

Redovito ga je posjećivao Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić koji mu je želio darovati stan u rodnom Šibeniku, ali Mišo i supruga Lidija njegovu su ponudu odbili.