BOGATAŠI NALJUTILI BRIATOREA

Razmaženi ruski tajkuni pobjegli ne plativši ceh

29.08.2011 u 08:45

Bionic
Reading

Šest ruskih i ukrajinskih turista, uglavnom djeca ruskih i ukrajinskih tajkuna, pobjegli su iz noćnog kluba Billionaire na Sardiniji, čiji je vlasnik Flavio Briatore, ne plativši ceh od 86.000 eura

Bahata djeca ruskih i ukrajinskih bogataša pobjegli su iz noćnog kluba Billionaire na Sardiniji, vlasnika Flavija Briatorea, nakon što su napravili račun od 86.000 eura. Bio je to ceh koji su početkom kolovoza napravili za 92 boce šampanjca

kojim su se međusobno polijevali, zatim bocu pjenušca od šest litara i 'putnu' rundu finog viskija. Kad je došlo vrijeme da plate račun veselo društvo trojice mladića i njihove tri djevojke izjavilo je kako nemaju novac kod sebe, te da dođu ujutro na njihovu jahtu gdje će račun podmiriti skiper na njihovoj jahti, piše talijanski dnevni list Corriere dela Sera.

Flavio Briatore, vlasnik poznatog noćnog kluba i prvi čovjek Formule 1 nije imao namjeru oprostiti ceh, pa je razmažene male bogataše prijavio policiji.

'Jedna je ukrajinska banka pokrila sve troškove šestero mladih ljudi. Platili su svaki peni, a zatim smo povukli prijavu', izjavio je Paolo Azara, jedan od Briatoreovih ljudi od povjerenja.

Prije toga su trajali višednevni pregovori s odvjetnicima, čak i neformalni diplomatski kontakti između veleposlanstava. Ovaj skandal o neplaćenom računu obišao je svijet, ali kompanija koja je iznajmila luksuznu jahtu Kismet dugu 68 metara nije potvrdila tko su osobe koje su platile milijun eura (ili 95.000 eura dnevno) za kratko krstarenje oko Coste Smeralde. Lista gostiju je ostala povjerljiva.

Odvjetnik bahate ekipe tražio je umanjenje računa od 50.000 eura, ali Briatore nije dao ni eura popusta.