PALAC GORE

Josipović: Angelina bi se uključila u razminiranje

20.08.2011 u 17:23

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je novinarima u Puli kazao kako je američka filmska glumica Angelina Jolie jutros na radnom doručku s njim izrazila spremnost da se uključi u projekte razminiravanja Hrvatske

'Hrvatski problem nije u ljudima jer imamo sjajne stručnjake, niti u opremi već u financiranju. Manjak novca i kriza koja nas je pogodila taj projekt koji bi trebao biti dovršen do 2019. godine, usporavaju i bez određenih aktivnosti neće biti moguće dovršiti', naglasio je Josipović. Dodao je kako će Jolie sojim angažmanom pokušati dovući i druge donatore te kako je to jedan dobar prvi korak u realizaciji projekata.

'Sada je na onima koji se bave projektom da osmisle način na koji se glumica može uključiti', poručio je Josipović. Radnom doručku bila je nazočna i Đurđa Adlešič, upraviteljica zaklade Hrvatska bez mina, koja je Angelini Jolie predstavila projekte za ubrzavanje razminiranja preostalih osam stotina četvornih kilometara minski sumnjiva područja u Republici Hrvatskoj.

Prema riječima predsjednika Josipovića glumica Jolie je zadivljena hrvatskim ljepotama, posebno Brijunskim otočje kao i kulturnom djelatnošću u Hrvatskoj.