Estrada LIJEPA DIZAJNERICA

Anamarija Asanović u ulozi carice mamila poglede

Mlada modna dizajnerica Anamarija Asanović utjelovit će Prisku, suprugu cara Dioklecijana, na Dioklecijanovim noćima koje u Splitu počinju 19. kolovoza. Togu je sama kreirala i sašila i već se priprema i proučava povijest

U ulozi carice Anamarija Asanović zamijenila je misicu Katarinu Banić, a car Dioklecijan, već tradicionalno, bit će glumac Čedo Martinić. Mlada dizajnerica kaže da se marljivo priprema za ulogu, vježba mahanje gomili, a i veseli se što će postati carica, makar na četiri dana.

Manifestacija Dioklecijanove noći u Splitu počinje 19. kolovoza i traje četiri dana. 'Proučavala sam život toga vremena, ali nisam uspjela nigdje naći Prisku, očito ju je car dobro skrivao. No našla sam carevu sestru, pa sam neke stvari radila po njoj', rekla je Anamarija za Večernji list.

Togu je kreirala sama, a radila ju je sedam dana. 'Tunika je od viskoze i svile, a toga je od poliestera koji lijepo pada. Ukupno je potrošeno četiri metra materijala, trebalo je sve to nabrati, da izgleda baš kao iz tog vremena', rekla je Anamarija za Večernji.

Uz nju i Martinića, tu je i carska garda, Jure Šesnić i Vedran Vučinić iz udruge Dioklecijanova legija koji su na snimanju nosili oklope teške 15 kilograma. Dioklecijanove noći imat će i humanitarni karakter - prodavat će se lovorovi vijenci za 17-godišnju Katarinu Gulin iz Šibenika koja je teško bolesna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više