Estrada NIJE IZDRŽAO

Curaviću pozlilo pod morem, izronio nakon sedam sati

Kristijan Curavić Kike u četvrtak u 18 sati zaronio je kod Primoštena s namjerom da pod morem ostane 24 sata, no nakon sedam sati mu je pozlilo pa ga je ekipa izvukla van. Vrlo brzo je došao k sebi i osjeća se dobro

Tri sata nakon zarona Kristijan Curavić osjećao se fizički dobro iako mu je tjelesna temperatura počela opadati, što je bilo i očekivano s padom temperature mora i zalaskom sunca. Unatoč pripremama i vježbama koje je radio da bi podigao tjelesnu temperaturu pod morem, ekipa ronioca koja je bila s njim odlučila je da mu je život u opasnosti i izvukli su ga na površinu, piše 24sata.

Nakon što je izronio, zamotali su ga u dekicu. 'Mokro odijelo bilo je najveći problem zbog čega je tijelo gubilo temperaturu. Uz to ovo je bio i velik psihološki napor. Mučnina je počela oko dva sata prije nego sam izronio, povraćalo mi se, ali sam mislio da je to samo kriza koja će proći kada se tijelo malo privikne. Jedino što mi je sada problem je mogućnost da se pojavi dekompresijska bolest', rekao je Curavić za 24sata.

Kike je namjeravao na dubini od pet metara ostati 24 sata u sklopu projekta '24 sata pod morem' Global Underwater Awareness Associationa čiji je Curavić osnivač, a cilj mu je bio podići svijest o zaštiti i očuvanju podvodnog svijeta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više