PROMOCIJA KNJIGE

Nevena Rendeli: 'Ne umišljam si da sam spisateljica'

12.07.2011 u 12:41

Bionic
Reading

Lijepa Nevena Rendeli uspješna je voditeljica, novinarka i urednica, a sada je uplovila i u spisateljske vode

Nakon godinu i pol dana rada, svestrana Nevena Rendeli uspjela je završiti svoj 'Vodič jedne plavuše: putujte s Nevenom Rendeli kroz Hrvatsku'.

Nevena je izdala knjigu kad i Nives Celzijus, baš je sezona. 'Nije 'Gola istina', ali eto… Nas dvije, svaka pokriva svoje područje', rekla nam je Nevena prije promocije u Zagrebu.

Nevenina knjiga kombinacija je dobrih i korisnih informacija te mitoloških priča.

'Ta knjiga je kombinacija činjenica i priča. Svoja iskustva podijelila sam u osam regija, 60 gradova, a vodič je namijenjen mlađoj publici do 40 godina koja u knjizi može naći zabavu, hostele, klubove. Trebaju ga svi koji vole putovati i partijati, ali je napravljen iz ženske perspektive', rekla je autorica koja je kao voditeljica emisija 'Boje turizma' naučila puno o nekim skrivenim uvalama, nerazvikanim restoranima, zabavi…

Koliko je teško pisati knjigu? 'Ne umišljam si da sam spisateljica. No, shvatila sam da je spisateljski posao vrlo težak i usamljenički. Nekad nisam mogla spavati misleći na rečenicu, a ponekad bih smislila pedeset u jednom danu…'

Njoj, suprugu Marijanu i njezinim roditeljima je bilo najstresnije. 'Bilo je razdoblja kad sam bila i urednica '8 kata', a onda sam cijelu noć pisala, ali suprug mi je bio velika podrška. Tata je jako ponosan, a mama me samo pitala jesam li jela', priča Nevena koja kaže da je svoj najveći neprijatelj te kaže da je vidno smršavila, ali to će sve popraviti mamina kuhinja.

Koliko je zaposlena, govori i činjenica da Nevena nije proslavila davno planirano vjenčanje u Hrvatskoj. 'Ni tulum nisam imala za vjenčanje. Kad? Nemam vremena. Ma, i ovako nam je dobro', kaže Nevena koja će se par dana odmarati na pustom otoku. To joj najviše i treba.