KRALJEVSKI NOS ZA BIZNIS

Vjenčanica Kate Middleton na izložbi za 20 eura

07.06.2011 u 12:05

Bionic
Reading

Vjenčanica Kate Middleton bit će izložena javnosti na 10 tjedana ovoga ljeta u Buckinghamskoj palači gdje će je se moći pogledati za 17,5 funta ili nešto manje od 20 eura, koliko će stajati ulaznica

Kreacija Sarah Burton, stilistice Alexandera McQueena, bit će tako jedan od najjačih aduta sezone u kojoj će odaje Palače biti otvorene publici.

Na izložbi od 23. srpnja do 3. listopada moći će se vidjeti i ono što je preostalo od svadbene torte, Kateine cipele, naušnice koje je dobila na dar od svojih roditelja i Cartierova dijadema koju joj je za dan vjenčanja posudila kraljica Elizabeta.

Navedena kraljevska kolekcija, po mišljenju odgovornih iz organizacije, doseći će rekordno zanimanje javnosti koje će biti upisano u 'Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda' (pola milijuna posjetitelja naspram 'samo' 490 tisuća na prethodnoj izložbi 1994. godine), iako na njoj neće biti oprava ultimativne zvijezde kraljevskog vjenčanja, Pippe Middleton, mlađe sestre vojvotkinje od Cambridgea koju je to velebno događanje izbacilo u medijsku orbitu.

Kraljica Elizabeta
je 1993. godine započela tradiciju otvaranja Buckinghamske palače za javnost. Novac od ulaznica tada je bio namijenjen financiranju restauracije dvorca Windsor, oštećenoga u požaru, a sada će se slijevati u riznicu za održavanje kraljevskih nekretnina.

Kateinu vjenčanicu uskoro ćemo moći vidjeti uživo