BEZ VELIKIH PROHTJEVA

Shakira u Zagreb stiže bez dečka

22.04.2011 u 22:08

Bionic
Reading

Iako je svom dragom brisala suze na stadionu nakon što je Barcelona pobijeđena u finalu Kraljeva kupa, slavnu Kolumbijku vatrenih bokova u Zagrebu neće pratiti i njezin deset godina mlađi dečko, španjolski nogometaš Gerard Pique

Nakon točno pet godina privlačna Shakira opet nastupa u Hrvatskoj, 10. svibnja u Areni Zagreb, a njezini zahtjevi od produkcije bili su minimalni.

Uvijek jednostavnu i susretljivu glazbenu pop-zvijezdu u garderobi će, po njezinoj želji, dočekati tradicionalno bliskoistočno jelo humus ili namaz od slanutka, jako puno vode na sobnoj temperaturi, razno voće i velika plata sira, te maserka. Pjevačica će u Zagrebu, gdje stiže s 30 ljudi iz svog tima, 20 tegljača koji nose 200 tona opreme, stilisticom, frizerkom i asistenticom, boraviti samo jedan dan.

No, i to će biti sasvim dovoljno da vatrena Shakira, koja je karijeru započela prije dvadeset godina, zapali hrvatsku publiku. Osim po bokovima, koji nikad ne lažu jer ako je ritam dobar ona će obavezno zaplesati, slavna pjevačica, koja je utočište našla na Bahamima, poznata je i po humanitarnom radu.

Jednostavnošću i susretljivošću redovito šarmira svakoga tko je upozna, a o privatnom životu uvijek govori bez sustezanja. Piquea je na Twitteru nazvala svojim sunašcem i zbog njega sve više vremena provodi u Barceloni, a o sebi kaže: 'Strastvena sam cura, ali jako disciplinirana i odgovorna. Nekima koji nisu perfekcionisti nije nimalo lako raditi sa mnom.'

Pošto joj je otac bankrotirao kad joj je bilo osam godina, Shakira je postala svjesna siromaštva u kojem žive njeni sunarodnjaci. Kad je sa 18 postala slavna, osnovala je svoju humanitarnu udrugu 'Barefoot' koja gradi osnovne škole u Kolumbiji i brine se za zdravu prehranu malih školaraca. Inat je motiv koji je ovu pop-zvijezdu uvijek gurao naprijed. Jednom davno učiteljica pjevanja rekla joj je da pjeva poput ovce, a to je nije nimalo obeshrabrilo. Živi na Bahamima jer, kaže, ondje u kupovinu ide u pidžami.