Estrada SUDASKI EPILOG SPORA:

Oliver Dragojević nije uvrijedio Branku Mutti

Oliver Dragojević pravomoćno je oslobođen optužbe da je uvrijedio bivšu manekenku Branku Marić Mutti, komentirajući njezinu priču o njihovoj ljubavnoj vezi otprije 30 godina riječima: 'Štraca, to je obična štraca!' piše Večernji list

Zagrebačku Županijski sud potvrdio je presudu suca Marijana Bertalaniča, ustvrdivši da nema dokaza da je pjevač mislio na Branku Marić kad je rekao 'štraca'.

'Kad sam rekao 'štraca', nisam mislio na nju kao osobu nego na tu cijelu priču o ljubavnoj vezi koja je stara kao i stara krpa, odnosno štraca', branio se Oliver u sudnici u jesen 2007. Oslobađajućoj presudi pjevača u ponovljenom procesu pridonijelo je i tumačenje riječi 'štraca' Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje prema kojemu se riječ 'štraca' u kolokvijalnom žargonu može odnositi i na osobu i na stvari. Stoga je sud zaključio: 'Ne može se sa sigurnošću zaključiti je li Dragojević upotrijebivši riječ 'štraca' mislio na članak u novinama. Sud je zato, vodeći se pravnim načelom 'u sumnji uvijek u korist okrivljenika', oslobodio pjevača', piše Večernji list.


Sukob između bivše manekenke i pjevača dobio je sudski epilog nakon što je Mutti u jednom tjedniku prije nekoliko godina ustvrdila da je ona, a ne njegova supruga, bila najveća ljubav popularnog pjevača. Novinari su potom zvali Dragojevića da komentira njezinu izjavu i tada je on rekao da je 'to sve štraca, obična štraca' te prekinuo telefonsku liniju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više