INTERVJU: ECIJA IVUŠIĆ

Bolje kvalitetan konj, nego falšni princ

21.04.2011 u 10:00

Bionic
Reading

U petak, s prvom emisijom uživo treće sezone 'HTZ-a', na scenu stupa Ecija Ivušić, a prije voditeljskog debija rekla nam je sve o sebi, showu, klikovima, konjima i prinčevima

Nakon što je Antonija Blaće prepustila mikrofon Ivanu Šariću, on je backstage prepustio vama. Jeste li se nećkali kad su vam ponudili posao?

Ni trenutka se nisam nećkala kada je stigla ponuda od RTL-a. Diplomirala sam novinarstvo na FPZG-u u listopadu prošle godine i od tada sam se intenzivno bacila na traženje posla, a voditeljski angažman je, iskreno, bio i moj cilj. U trenutku kada me RTL kontaktirao bila sam u pregovorima s još dvije nacionalne televizije. Ljudima to izgleda kao da sam ja direktno sa snimanja za Klik dovedena na televiziju, ali to je daleko od istine s obzirom na to da sam itekako radila na tome, a također ovo nije ni moj prvi susret s RTL-om. Ovakav angažman je baš ono što sam željela i nadam se da ću se pokazat doraslom zadatku.

Uskočili ste u uigranu ekipu. Kako su vas prihvatili?

Osjećam se itekako prihvaćeno i sa strane RTL-a i ljudi iz Constantin produkcije zadužene za projekt 'Hrvatska traži zvijezdu'. Antonija je odlična voditeljica, nedostajat će svima, pa i meni, da je gledam opušteno s kauča dnevne sobe, ha-ha. Ali evo mene u novoj ulozi, trudit ću se maksimalno i to je ono što mogu tvrditi sa sigurnošću. Sve ostalo će se s vremenom pokazati, i to jako brzo. U projektima uživo sve se brzo iskristalizira, ili jesi ili nisi. No najteže je bilo dobiti pravu priliku, a na tome se zahvaljujem čelnim ljudima RTL-a.

Ivan Šarić je stand-up komičar te će šalama, kao i dosad, pokušati osvojiti sudionike, ali i publiku. Koje adute vi skrivate u rukavima?

Ivan je odličan, na prvu mi se svidio, a na drugu još i više. Draga je osoba, dijeli savjete šakom i kapom i obećao je da će prvi zeznuti nešto da bih se ja osjećala bolje. A moji aduti... Vidjet ćete uskoro. Ne namjeravam se hvaliti i najavljivati spektakle kad će gledatelji ionako sami vrlo brzo prosuditi. Ja sam ja i takva ću biti i doma i na ekranu.

Što očekujete od HTZ-a? Koliko dobro poznajete show?

Gledam HTZ od prve sezone i pratila sam i ovu sezonu od početka. Kandidati su ove godine malo stariji nego prošlih sezona. Neki su mojih godina, tako da će mi biti lakše voditi konverzaciju s njima i općenito održavati dobru komunikaciju. Nadam se da ću uspjeti uspostaviti i prijateljski odnos s nekima od njih. Da svi odlično pjevaju i da su turbo talentirani, suvišno je govoriti, bilo je prelijepih i pametnih cura, a dečki su prezabavni.

Kako vidite sebe u njemu?

S obzirom na to da je moj zadatak provoditi vrijeme s kandidatima u backstageu gdje je opuštenija atmosfera, očekujem da ću im biti prije svega podrška, veselit ću se i plakati s njima, biti im sestra, frend, po potrebi i psihijatar.

Da se nalazite s druge, raspjevane strane, čime biste osvajali žiri?

Moje frendice su rijetke koje imaju (ne)priliku slušati moje pjevanje. Prije nego što sam znala da ću voditi 'HTZ', šalila sam se s frendicama da ne kužim kako Tony već nije došao kod mene doma i donio mi pozivnicu za direktni recall. Predlažem da Ivan i ja otpjevamo neki duet u prvoj emisiji. Nakon toga uopće neće biti važno što ćemo reći, ljudima će biti dovoljno šta ne pjevamo, ha-ha. Šalim se, mislim da nisam potpuno propali slučaj što se tiče pjevanja. Izgled, odjeća i nastup samo čine osobu kompletnijom. Kako u pjevanju, tako i u svim ostalim poslovima.

Vaš put do mikrofona krenuo je u 18. kad ste postali prvo Klikovo lice iz susjedstva. Koliko vas je to usmjerilo kamerama i fotićima, odnosno izlasku iz susjedstva?

Što se tiče mog prvog slikanja za Klik, želim napomenuti da to nije bilo slikanje za 'susjedu', nego je bio natječaj Klika i RTL-a za voditeljicu RTL prognoze. Kao model radim od 16. godine i lijepo sam zarađivala čitavo ovo vrijemeisključivo u Hrvatskoj, dok mi je primaran cilj bio završiti studij. Snimila sam hrpu reklama za mnogo velikih kompanija, a bilasam i na RTL-ovim foršpanima u prve dvije godine emitiranja. Revije nenosim s obzirom na da sam preniska za manekenku. Zadnja Klikova naslovnica i reklama u kojoj glumim ljubavnicu nisu jedini poslovi koje sam radila kao model, nego su to jedini moji poslovi koji su bili medijski zapaženi jer ljudima nije bilo zanimljivo dok sam u reklamama jela piletinu ili pila kavu i sok. No kad žena u plahti izviri iz ormara, opa, publicitet!

Piše se po medijima da nemate dečka, a mi smo sigurni da potencijalni dečki stoje u redovima. Gdje se kriju razlozi vašoj 'samoći'? Bijeli prinčevi su ostali u bajkama (a i od tamo ih istjeruju).

Prije više od pola godine prekinula sam dugogodišnju vezu. Ne zaletavam se nikada u nove odnose, mrzim poluveze i poluodnose. Kako u ljubavnom, tako i u životu općenito. I to su zapravo glavni razlozi moje samoće. Svi znamo kako se ljubav rijetko događa i kad se nađe, treba je čuvati i njegovati. Prinčeva je malo, ne znam postoje li uopće, ali vjerujem da će naići pravi, kad tad, pa makar se princ izgubio negdje po putu i ostao samo konj. Ali bolje kvalitetan konj, nego falšni princ.