ŽIVOT U MÜNCHENU

Hrvoje i Andrea Čemak: Kraj agonije

18.04.2011 u 07:21

Bionic
Reading

Sin generala Ivana Čermaka progovorio je u Extri o godinama tijekom kojih je njegov otac bio u haškom pritvoru i kazao da će njegov sin konačno ponosno moći nositi djedovo ime

'Od 15. travnja 2011. moj sin konačno može ponosno nositi svoje ime Ivan Čermak, koje sam mu i dao po mom ocu', kazao je u razgovoru za Extru, 37-godišnji Hrvoje Čermak, sin generala Ivana Čermaka koji je prošli petak na Haškom sudu oslobođen svih optužbi za ratne zločine.

Dan nakon čitanja presude, cijela se obitelj Hrvoja Čermaka iz Münchena, u kojem Hrvoje već godinu i pol dana živi sa suprugom Andreom i njihovo troje djece, automobilom uputila u Zagreb kako bi što prije bili uz svog voljenog oca, svekra i djeda. Osim Hrvoja, Andree te šestogodišnjeg Ivana i četverogodišnje Sare na put su se uputili i sa svojom najmlađom kćerkicom, devetomjesečnom Ani te svoja tri psa.

'Još sam u šoku od svih emocija koje su mi se pomiješale. Ljudi koji su me danas vidjeli kažu da mi je lice dobilo posve novi izraz, da je vedrije. Presudu smo gledali u Njemačkoj, u Münchenu u koji smo se ja i supruga doselili prije nešto više od godinu dana', govori mlađi Čermak koji nije imao nikakva očekivanja po pitanju presude, a vjerovao je da mu je otac nevin jer je od svoje sedamnaeste godine, kad je počeo rat, bio s njim na bojištima i sve vidio.