CINESTAR ARENA IMAX

Hrvoje Krstulović: Veličina je važna!

15.04.2011 u 12:47

Bionic
Reading

Najmodernije kino u ovom dijelu Europe ima deset kinodvorana od čega sedam 'standardnih', dva elitna 'Gold Classa' i jedno sa svom dostupnom najmodernijom tehnologijom po kojemu je dobilo ime – IMAX

Dok su naši poznati glumci Rene Bitorajac i Igor Mešin pozdravljali uzvanike koji su u koloni pristizali na svečano otvaranje Cinestar Arene IMAX, njihov kolega Mario Petrekovićodjeven u policajca, 'privodio ih je' da daju izjave.

Između brojnih anonimnih stanovnika metropole koji su s voditeljima programa razgovarali o svom filmskom ukusu i zafrkavali se na račun odjevnih kombinacija, našli su se i poznati iz našeg javnog života. Tako su sveukupno osmi multipleks u Hrvatskoj došli vidjeti pjevači Massimo Savić i Lana Klingor, glumci Mislav Čavajda, Sven Medvešek, Kristina Krepela i Dolores Lambaša, umjetnički fotograf Damir Hojka, novinarka Jasna Nanut, poduzetnica Sanja Duggan, političarka Bianca Matković i, naravno, prvi čovjek Blitz-Cinestara Hrvoje Krstulović sa suprugom Brankom.

'Hvala vam što ste se okupili u ovolikom broju i hvala glumcima na ovakvome izlaganju jer zbog njih smo tu. Ovo su, zapravo, tri kina u jednome: sedam na kakve ste već navikli, dva koja su ujedno i restoran i noćni klub te IMAX s najnovijom 3D i digitalnom tehnologijom', pozdravio je nazočne Krstulović

'Moja žena i ja imamo prešutni dogovor da, kad putujemo, prvu noć obiđemo najbolja kina, a tek onda možemo u šoping. Tako je nastao i ovaj multipleks. Za IMAX mislim da je veličina važna jer i sami vidite koliko sam mali prema njegovu platnu! Dotle su kina Gold Class za one koji vole komfor. Svatko će ovdje pronaći nešto za sebe! Hvala svima, od građevinara do domara, koji su skupa s nama radili jer rok je bio ugrožen, i familiji na strpljenju jer ću noćas prvi put nakon duljeg vremena biti doma. Želim da ovo ne ostane jedini IMAX, nego da se širimo i dalje jer ovo je ultimativno kino u punom formatu', dodao je Hrvoje Krstulović, pa zajedno s uzvanicima izišao pogledati predviđeni vatromet.

Ono za što nije znao i jedino nad čime nije imao kontrolu bila je torta iznenađenja. Naime, na dan otvaranja IMAX-a bio je ujedno njegov 41. rođendan, a da ne prođe neobilježen, pobrinula se njegova obitelj i suradnici. 'Svima nama želimo još puno dobrih filmova, publike i svježih kokica!' poručili su mu glumci.

Da podsjetimo, u dvoranu IMAX trećeg zagrebačkog multipleksa CineStar Arena postavljeno je gigantsko srebrno platno od 333 kvadrata, koje veličinom ulazi među tri najveća u regiji, čime je taj najzahtjevniji projekt unutar novog kina dovršen. Hrvatska se tako priključila svjetskoj IMAX obitelji koja trenutno broji oko 400 kina u 48 zemalja svijeta, kao predvodnica u čitavoj regiji. Kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, poseban raspored sjedala, gigantsko specijalno dizajnirano filmsko platno, posebni najnoviji digitalni projektori, 3D uz najmodernije polarizirane 3D naočale i, naravno, dvorana izgrađena prema posebnim parametrima koje nameću najzahtjevniji standardi IMAX.

Posebno dizajnirana dvorana opremljena je dvama digitalnim projektorima IMAX najnovije generacije koji istovremeno projiciraju sliku na platno. Oni omogućuju iznimno visoku rezoluciju – do osam puta više razlučivosti slike – i time daleko nadmašuju svaki postojeći projekcijski sustav. Ako ovome dodamo još i IMAX 3D, uz najmodernije polarizirane 3D naočale, tada možemo govoriti o novoj dimenziji koja će gledatelja odvesti na uistinu posebno filmsko putovanje.

Dvorane Gold Class multipleksa CineStar u zagrebačkom Arena centru sinonim su za kino luksuz. Riječ je o dvjema ekskluzivnim kinodvoranama kakve na ovom području Europe do sada nisu postojale. Dvorane su odvojene od ostatka kina, s vlastitom blagajnom za prodaju ulaznica, prostranim lobijem i garderobom. Dobrodošlicu u kino Gold Class želi vam concierge, a na usluzi vam stoji osobni konobar.

U svakoj dvorani Gold Class nalazi se po 40 iznimno udobnih elektronski podesivih fotelja, koje vam omogućuju mijenjanje položaja iz kojeg želite gledati film. Svaka fotelja sadrži i poseban pretinac kod naslona za ruke za odlaganje privatnih stvari. Fotelje su postavljene u paru, a između njih se nalazi stolić.