DAME, POŽURITE

Na svijetu je sve manje slobodnih milijardera

07.04.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Žene i djevojke koje još uvijek sanjaju da će njihovo srce osvojiti mladi milijarder te da će s njim u bogatstvu i sreći provesti ostatak života, mogle bi se jako razočarati – gotovo svi bogati i mladi muškarci već su zauzeti

Kako donosi magazin Forbes, od ukupno 1.210 milijardera na svijetu njih samo 10 posto je slobodno, odnosno samo 123 vrtoglavo bogata muškarca još nisu uplovila u bračnu luku. Daljnje statistike bi mogle još više razočarati žene diljem svijeta – od 123 slobodna milijardera njih samo 36 ima manje od 50 godina, dok 70 godina ima 34 milijardera.

Salma Hayek i suprug Francois-Henri Pinault

Sudeći prema svemu, čini se da današnje žene imaju vrlo male šanse 'upecati' zgodnog, mladog i bogatog muškarca. Daljnjom analizom Forbes zaključuje kako od još uvijek slobodnih milijardera njih samo 36 nikada nije bilo u braku, 81 milijarder se razveo od supruge, a njih šest živi odvojeno od svojih partnerica.

No, u ovome slučaju, pojam slobodan ne znači i bez obaveza, tako se velik broj današnjih milijardera, premda nisu oženjeni, nalazi u dugim i stabilnim vezama često sa svjetskim poznatim ženama. Tako je 48-godišnji biznismen Noam Gottesman u vezi s glumicom Lucy Liu, milijarder i vlasnik IMG-a Teddy Forstmann redovito se viđa s Padmom Lakshmi, a slavna glumica Salma Hayek udana je za francuskog milijardera Françoisa-Henria Pinaulta.

26-godišnji Mark Zuckerberg, kreator popularne društvene mreže Facebook koji posjeduje vrtoglavih 13,5 milijardi dolara, uživa u zajedničkom životu sa svojom dugogodišnjom djevojkom Priscillom Chan. Suosnivač Facebooka i uz Zuckerberga jedan od najmlađih milijardera, 26-godišnji Dustin Moskovitz živi sa svojom djevojkom Cari Tuna, novinarkom Wall Street Journala.

Žene koje ljubav traže na listi milijardera trebale bi pozornost obratiti na izraelskog milijardera Teddyja Sagija. 39-godišnji vlasnik tvrtke Playtech koji posjeduje 1,2 milijarde dolara 2009. godine prisno se družio s manekenkom Bar Refaeli, ali otada je slobodan. Osim Teddyja, 'na tržištu' je i suosnivač Facebooka Eduardo Saverin, a taj 29-godišnjak ponosni je vlasnik 1,9 milijardi dolara.

Na listi slobodnih bogataša koje još nijedna djevojka nije zavela nalaze se i 44-godišnji kineski poduzetnik Richard Li s 1,4 milijarde dolara, te vječni neženje, 49-godišnji Nicolas Berggruen, vlasnik 2,2 milijarde dolara i vlasnik New Jersey Netsa, 45-godišnji Mikhail Prokhorov.

Među najpoželjnijim mladim milijarderima nalaze se 34-godišnji japanski poduzetnik Yoshikazu Tanaka sa 2,2 milijarde dolara te njemački princ Albert von Thurn Und Taxis koji sa 27 godina posjeduje dvije milijarde dolara.

Top lista neoženjenih milijardera:

Dustin Moskovitz, 26, neoženjen, 2,7 milijardi dolara
Mark Zuckerberg, 26, neoženjen, 13,5 milijardi dolara
Albert von Thurn und Taxis, 27, neoženjen, 2 milijarde dolara
Scott Duncan, 28, neoženjen, 3,1,milijarde dolara
Eduardo Saverin, 29, neoženjen, 1,6 milijarde dolara
Fahd Hariri, 30, neoženjen, 2,3 milijarde dolara
Sean Parker, 31, neoženjen, 1,6 milijarde dolara
Yoshikazu Tanaka, 34, neoženjen, 2,2 milijarde dolara
Yusaku Maezawa, 35, razveden, 1 milijarda dolara
Teddy Sagi, 39, neoženjen, 1,9 milijardi dolara