Ashley Judd: 'BILA SAM ZLOSTAVLJANA'

Šokantna ispovijest holivudske zvijezde

31.03.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Holivudska zvijezda Ashley Judd napisala je memoare u kojima je otkrila bolne istine iz djetinjstva zbog kojeg je godinama bila depresivna i pomišljala na samoubojstvo

Ashley Judd, jedna od najslavnijih holivudskih glumica, godinama je skrivala tajne o teškom odrastanju i duboke ožiljke koje joj je ostavilo zlostavljanje. U svojim memoarima 'All That Is Bitter & Sweet', koje je nedavno objavila, priznala je da je godinama maltretirana te da je često pomišljala na samoubojstvo.

Prošla je 13 različitih škola u razdoblju od pete do 18. godine i odrasla je s osjećajem nevoljenosti i odbačenosti od samohrane majke Naomi i polusestre Wynonne koje su putovale zemljom i nastojale se proslaviti. Roditelji su joj se razveli kad je imala samo četiri godine, a nakon toga je patila od teških depresija koje su počele već u sedmoj godini.

42-godišnjakinja otkriva da je prvi put bila seksualno zlostavljana kad je živjela u Kentuckyju, gdje se njezina majka preselila nakon razvoda od Michaela Ciminella. Tamo ju je skoro silovao stariji muškarac koji ju je odvukao u napušteno skladište i počeo ljubiti. Uspjela se othrvati napadaču, ali kad je opisala napad odraslima u obitelji, nitko joj nije vjerovao ili pružio podršku.

U memoarima objašnjava da su majčine brojne veze bile jako uznemirujuće i ostavile dubok trag na nju za vrijeme odrastanja. Traumatiziralo ju je izlaganje neprikladnim seksualnim sadržajima i glasni zvukovi seksa koji su dolazili iz majčine sobe. Osim toga, piše da je u kući često dolazilo do nasilnih obračuna, a u jednom je Naomi čak upotrijebila pištolj.

U srednjoj školi Ashley je pobijedila na manekenskom natjecanju te osvojila dvomjesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bijede i omogućiti novi početak. Međutim, za vrijeme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken ju je pokušao natjerati na oralni seks.

Ashley je unatoč svemu ostala rezolutna u nastojanjima da se obrazuje, diplomirala je na Sveučilištu u Kentuckyju te se preselila u Hollywood gdje je ostvarila zavidnu karijeru.

Godine 2001. udala se za škotskog vozača utrka Darija Franchittija te sada dio vremena žive u Škotskoj, a dio na njezinom velikom imanju u Tennesseeju. Ashley tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila potražiti pomoć u rehabilitacijskom centru u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sjećanja na incest u djetinjstvu, iako nije napisala koji ju je član obitelji zlostavljao.

Memoare je objavila da bi ohrabrila ostale žrtve da se riješe srama i stigme koju nose.